Onnen siivin Kenian matkalle

Kummimatkalle voi päästä myös tuurilla, kuten kävi raisiolaiselle Annukka Virtaselle.

- Tästä matkasta haluan aina muistaa kaiken, huokaa Annukka Virtanen Kenian opintomatkan loppupäivinä.

Vuosi sitten Annukka sai tietää voittaneensa kahden hengen paikat Suomen World Visionin opintomatkalle. Tuosta uskomattomasta puhelinsoitosta alkoi reissunteko, joka huipentui Kenian taivaan alle pitkäaikaisen ystävän, Päivi Komulaisen kera. Annukalla on jo pitkä kokemus srilankalaisen Pasindun kummina. Tätä matkaa varten Päivi ja Annukka ottivat yhteisen kummilapsen Ngoswetista.

- Ruth itki hillittömästi ensin meidät nähdessään. Mutta pienen ajan kuluttua hän oli jo kuin kuka tahansa pieni iloinen tyttö. Hänen äitinsä vaikutti onnelliselta, kun häntä ja hänen pientä tyttöään tultiin katsomaan kaukaa Suomesta, kuvailee Päivi tapaamisen hetkeä.

Neljävuotiaan lapsen kanssa ei paljoa vielä juteltu, mutta Annukka ja Päivi sylittelevät runsaasti Ruthia, leikkivät hänen kanssaan ja ilahduttavat häntä uudella nukella, joka osaa nauraa, itkeä ja kutsua äitiä. 

Alkuviikosta Annukka ja Päivi näkivät myös, miten suuresti kummilasten elämä viereisellä Meibekin alueella on 12 vuoden aikana muuttunut.

- Meibekissä oli kummien tuella saatu rakennettua vesijohtoverkosto, jota paikalliset asukkaat jo ylläpitivät. Puhdas vesi ja parantunut terveydenhuolto tekivät suuren vaikutuksen, kertoo Annukka.

Haasteet pienen Ruth-tytön kotiseudulla ovat pitkälti samoja, jotka Meibekissä on jo selätetty. Annukka ja Päivi toivovatkin runsaasti uusia kummeja Ngoswetin lapsille, jotta työ pääsee siellä vauhtiin.

- Kummien avulla myös Ruthin ja muiden tämän alueen lasten asiat tulevat kuntoon, odottaa Annukka.

 

Haluatko sinäkin päästä matkalle, joka avartaa näköaloja? Arvomme yhden hengen paikat jollekin tulevista opintomatkoistamme. Voittaja pääsee joko Intiaan, Ugandaan, Keniaan, Peruun tai Sri Lankaan. Osallistu arvontaan.

Voittomatkat tarjoaa matkatoimisto CWT Kaleva Travel.