Anna-Liisa sähköisti tietämättään kokonaisen kylän Ugandassa

Anna-Liisa tukee kummilapsiaan rahalahjoilla, joista hän toivoo olevan hyötyä koko perheelle. Viimeisimmällä lahjalla oli hankittu jotakin, joka herätti ensin kauhistusta, mutta paljastui lopulta ihmeeksi, jollaista kummi ei ollut osannut toivoakaan. 
 
 
 
Anna-Liisa on ollut World Visionin kummina jo useita vuosikymmeniä. Kummilapsiakin on vuosien varrelle mahtunut monia. Kummimaksun lisäksi hänellä on ollut tapana lahjoittaa kullekin kummilapselle rahalahja, joka voi olla 100-150 euron suuruinen. 
 
Marraskuussa 2011 Anna-Liisa teki lahjoituksen ugandalaisen Janen perheelle, jotta heidän jokapäiväinen elämänsä helpottuisi hieman. Vastaukseksi hän sai kiitoskirjeen, mutta sen mukana ollut valokuva hämmensi.
 
- Kyllähän sitä kauhistu, että onko ne stereot hankkinut, kun kuvassa näky ihme möllyköitä, mutta sen mallisiahan ne aurinkokennot ovat, Anna-Liisa kertoo. 
 
Pitkä, mutta kannattava odotus
 
Jane ja Anna-Liisa jatkoivat kirjeiden vaihtamista. Anna-Liisan mielessä pyöri kysymyksiä siitä, miten hänen lahjoituksensa oli perhettä oikeasti auttanut. Alkuvuodesta Anna-Liisa sai kummilapsen kirjeen mukana vastauksen.
 
- Justiinsa ennen kirjeen saamista mietiskelin, että näinköhän tuo rahalahja toimi heille. Kirjeen saamisesta ja tulosten kuulemisesta olin todella iloinen, Anna-Liisa riemuitsee. 
 
Kirje kertoi, että aurinkokennot olivat poikineet koko perheelle aivan uudenlaisen tulevaisuuden. Janen vanhemmat olivat saaneet World Visionilta opastusta yrittäjyyteen ja nyt he möivät sähköä muille kyläläisille pientä maksua vastaan.
 
Yhdestä rahalahjasta riitti sähköä kaikille. Anna-Liisa sähköisti tietämättään kokonaisen ugandalaisen kylän.
 
Janen perhe oli jo voinut rakentaa olkikattoisen majansa viereen uuden, oikean talon. 
- Pieni lahjoitukseni sai aikaan paljon hyvää, hymyilee Anna-Liisa. 
 
 
Kuukausittaisen kummimaksun lisäksi voit halutessasi lähettää lapselle henkilökohtaisen rahalahjan. Rahalahja voi olla suuruudeltaan 100–150 euroa, ja sen voi lahjoittaa korkeintaan joka toinen vuosi.
 
Paikallinen World Visionin toimisto neuvottelee lapsen ja perheen kanssa, mihin tärkeisiin hankintoihin raha käytetään. Usein sillä ostetaan kummilapselle koulutarvikkeita, vaatteita, ruokaa tai käyttötavaroita. Sinä saat puolen vuoden sisällä selvityksen ja valokuvan siitä, mitä lahjalla on hankittu.