Duara muuttaa matkailua

Oletko intohimoinen matkailija, joka haluaisi tutustua paikallisen ihmisen arkeen ja kulttuuriin mahdollisimman tehokkaalla tavalla. Kolmen suomalaisnaisen viime vuonna perustama startup –yritys Duara Travels vie matkailijan paikallisen ihmisen kotiin, jossa on muun muassa mahdollisuus kokata, ruokailla ja käydä vaikkapa toriostoksilla kodin asukkaiden kanssa.

Yrityksen perustajat Elina Voipio, Annika Järvelin ja Johanna Vierros ovat matkustaneet ympäri maailmaa ja kaivanneet reissuillaan paikallisten ihmisten arkeen tutustumista. Tämän tyyppistä majoitusvaihtoehtoa ei kuitenkaan näyttänyt olevan tarjolla. Idea uudesta matkailukonseptista syntyi keväällä 2015 ja tällä hetkellä majoitustoimintaa on jo Tansaniassa. 

- Tarkoituksenamme on laajentaa toimintaa myös Latinalaiseen Amerikkaan ja Aasiaan. Duaran kautta tehdyistä varauksista 70% menee yhteisölle, jolloin yöpymisestä jää konkreettinen hyöty myös paikalliselle. Yöpyminen maksaa noin 25-35 euroa yöltä ja haemme jatkuvasti uusia testimatkailijoita, Voipio selvittää.

Duara Travels on mukana Suomen World Visionin kehittämässä Weconomy Start -innovaatio-ohjelmassa. Ohjelman ideana on viedä suomalaisia yrityksiä kehitysmaihin ja testata liikeideoita yhdessä paikallisten ihmisten kanssa. Liiketoiminnasta hyötyy tällöin sekä yritys että paikalliset ihmiset, ja matkailutulot ohjautuvat niille, jotka niitä todella tarvitsevat.

Lisätietoja:

www.duaratravels.com

www.weconomy.fi