Maailma kylässä –festareilla kävi kuhina

Maailma kylässä – festivaalia juhlittiin tänä vuonna 28.5.-29.5 Helsingin Kaisaniemen puistossa sekä Rautatientorilla. Vuosittain vaihtuvana teemana oli tänä vuonna oikeudenmukaisuus ja Aasia. Varsinkin sunnuntaina aurinkoiseen Kaisaniemeen kerääntyi ihmisiä sankoin joukoin. Yhteensä kävijöitä kahden päivän aikana oli noin 79 000.

Suomen World Vision on ollut mukana Maailma kylässä – festivaaleilla lähes alusta asti. Festivaalien pääjärjestäjänä toimii Kepa ry, joka on Suomen kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen kattojärjestö. World Visionin teltta sijaitsi Kaisaniemen puiston suihkulähteen vieressä, yhdessä muiden kehitysyhteistyöjärjestöjen kanssa. Matka-arvonnan lisäksi työntekijämme ja vapaaehtoiset kertoivat pisteellä toiminnastamme. Hilpeyttä herättivät myös pahviset lähettiläämme Sami Hedberg sekä Robin. Varsinkin festivaalien pienimmät kävijät innostuivat kuvauttamaan itsensä pahvisen Robinin kanssa, vaikka muutamia alkuun hieman jännittikin. 

Toinen mieleenpainuva asia oli se, miten ihania ja avoimia ihmisiä pisteellämme kävi. Oli ihanaa kun vanhat tutut ja kummit tulivat kertomaan omia tarinoitaan ja uudet tuttavuudet janosivat tietoa työstämme. Oppimisprosessi oli molemminpuolinen. Teitä on aina niin ihana nähdä!

Kiitos kaikille kävijöille, te teette kerta toisensa jälkeen festivaalista unohtumattoman. Ensi vuonna taas uudestaan!