World Vision avasi ohjelman Kurdistanissa

Suomen World Vision on avannut ulkoministeriön tuella vuoden pituisen vesi- ja sanitaatioprojektin Kurdistanin alueella Pohjois-Irakissa. Ensivaiheen tavoitteena on varmistaa puhtaan veden saanti rakentamalla ja kunnostamalla porakaivoja, joiden tarkoituksena on parantaa hygieniaa maan sisäisille pakolaisille ja paikallisyhteisölle. Tavoitteena on myös estää koleran leviämistä, joka on ollut ongelma erityisesti Kirkukin maakunnassa.

Projektin keskiössä on vammaisten elämänlaadun ja ihmisarvon parantaminen. 120 vammaisen kotiin rakennetaan esteettömät käymälät ja suihkut, jotta heidän päivittäinen elämä helpottuisi.

- Irakin sisäisten pakolaisten määrä kasvaa jatkuvasti ja maan olot ovat kurjat. Avun tarve on tällä hetkellä suurempi kuin, mihin avustusjärjestöt pystyvät vastaamaan. Erityisesti vammaisten asema on vaikea ja sen vuoksi projektimme on ensiarvoisen tärkeä, Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Miikka Niskanen kertoo.  

Suomen World Visionin humanitaarisen avun keskiössä on ollut jo useamman vuoden ajan vammaisten pakolaisten oikeudet ja elämänlaatu. Järjestö on toteuttanut onnistuneita vammaisprojekteja jo Keniassa ja Ugandassa, mutta Pohjois-Irak on täysin uusi toimintaympäristö.

- Turvallisuustilanne etenkin Kirkukin maakunnassa voi vaihdella päivittäin, ja työntekijöidemme liikkumista rajoitetaan ajoittain. Pohjois-Irak on vaikea toimintaympäristö, mutta turvallisuushaasteet kuuluvat humanitaarisen avun luonteeseen, Niskanen muistuttaa.

Irakissa on tällä hetkellä yli 3,2 miljoonaa maan sisäistä ja 245 000 muualta tullut pakolaista. Kirkuk on maan kolmanneksi suurin pakolaisia vastaanottava kaupunki. Suomen World Vision toivoo yhteistyön jatkuvan Kurdistanin World Visionin kanssa pilottivuoden jälkeen.

Lisätiedot:

Miikka Niskanen
humanitaarisen avun päällikkö
043 2113187
miikka.niskanen@worldvision.fi

Anna Palmén
tiedottaja
050 5441842
anna.palmen@worldvision.fi