Jopa 400 000 siviiliä vailla hätäapua Syyriassa

Yli 300 000 ihmistä Aleppossa ja noin 60 000 ihmistä Manbijin alueella Syyriassa eivät ole saaneet kolmeen viikkoon humanitaarista apua Syyrian hallituksen joukkojen suljettua alueen huoltotiet. 24 Syyriassa työskentelevää järjestöä varoittaa nopeasti alueella pahenevasta humanitaarisesta tilanteesta. Aleppossa viisi sairaalaklinikkaa on pommitettu täysin, ja tilanne paheni entisestään 7. heinäkuuta, jolloin Syyrian armeija sulki avustustarkkeiden ainoan huoltoväylän Castello Roadin. Ruoan ennustetaan loppuvan alueella viikkojen sisällä, ja ison ruokavaraston pommituksessa tuhoutui 10 000 ruoka-avustuspakettia. Polttoaine, jolla taataan sairaalaklinikoiden ja vesipumppujen toimivuus on myös vaarassa loppua.

Pelastakaa Lapset –järjestön Syyrian maajohtaja Sonya Khush kertoo monen syyrialaisen kärsivän nälänhädästä ja vakavista terveysongelmista.

- Avustustarvikkeet ovat loppumassa ja naiset, lapset ja miehet kuolevat nälkään, jos huoltotietä ei avata, Khush varoittaa.

Ilmaiskut ovat lisääntyneet merkittävästi viimeisten viikkojen aikana muun muassa Idlibin kaupungissa Syyrian luoteisosassa. Useita taloja on tuhottu, ja 3500 perhettä on joutunut pakenemaan kodeistaan.

25 järjestön, mukaan lukien World Visionin vetoomus muistuttaa kaikkien maiden hallituksia, etenkin Venäjää ja Yhdysvaltoja toimimaan tilanteen ratkaisemiseksi. YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 2258 mukaan humanitaarisen avun perillepääsy täytyy taata kaikkialle Syyriassa ilman pysäytyksiä.

Takaa turvallinen elämä Syyrian pakolaisille ja auta:

https://worldvision.fi/auta-syyrian-ja-irakin-pakolaisia