Oppimisen ylistys - neljä tarinaa kouluteiltä

Laadukkaan opetuksen takaaminen kaikille lapsille on usein yksi ensimmäisiä ja tärkeimpiä askeleita pois köyhyydestä. Tutustu neljään erilaiseen koulutarinaan Sri Lankasta, Perusta, Ugandasta ja Intiasta.

Srilankalaisen Nalandawan koulun oppilaat saavat opettajiltaan opetusta käsienpesuun ja hygieniaan liittyen. World Vision on yhdessä yrityslahjoittajan kanssa rakentanut koululle neljä uutta vessaa, ja antanut opettajille hygieniakoulutusta. Tämän koulun oppilaat ovat erityisen onnekkaita, sillä World Vision on myös rakentanut koululle pienen kirjaston, jota oppilaat käyttävät innolla tiedonhankintaan ja läksyjen tekemiseen.
 

10-vuotias, Perussa asuva Emily Yesenia käy 4. luokkaa. Koulussa opetettavia aineita ovat muun muassa matematiikka, viestintä ja tiedeaineet. Hänen arvosanansa ovat toiseksi parhaat koko koulussa, paljon paremmat kun hänen isoveljellään, ja hänen haaveensa onkin jatkaa opintoja valmistuakseen opettajaksi. Kotona hänellä on World Visionin ohjauksella rakennettu rauhallinen läksy- ja lukunurkkaus. Opiskelun lisäksi vapaa-aikaan kuuluu muun muassa lentopallon pelaaminen ystävien kanssa.
 

Ugandalainen 10-vuotias Brenda istuu kuvassa vasemmalla. Aiemmin hän kävi yhdessä luokkatovereineen koulua puun alla auringonpaahteessa ja sateessa. World Vision rakennutti alueen lapsille kunnollisen koulurakennuksen, ja myös kuvassa näkyvät pulpetit on hankittu World Visionin tuella. Nyt Brendan ja muiden lasten kelpaa opiskella.
 

Intialainen Vinod joutui keskeyttämään koulunkäynnin 13-vuotiaana. Hänen isänsä menehtyi, ja Vinod joutui hankkimaan kokopäivätyön osallistuakseen perheensä elättämiseen. World Visionin työntekijät kuitenkin kävivät Vinodin äidin Ruplin kanssa monia keskusteluja, joiden päätteeksi Rupli kiersi ovelta ovelle etsien itselleen töitä. Töitä löytyikin lakaisijana, ja 93€ kuukausipalkan turvin Vinodin pystyi vaihtamaan työvaatteet takaisin koulupukuun. Nyt Vinod on perheensä ensimmäinen, joka on valmistunut lukiosta ja jatkaa parhaillaan opintojaan. Hyvän koulumenestyksen lisäksi Vinod on lahjakas urheilija, ja onkin oman kotiosavaltionsa kultamitalisti 800 metrin juoksussa.
 

Voit auttaa meitä mahdollistamaan yhä useamman lapsen peruskoulutuksen antamalla esimerkiksi syntymäpäiväsankarille tai hääparille lahjaksi Koulutarvikkeita lapsille -lahjan eettisten lahjojen kaupastamme.