Julkkikset valitsivat eettiset lahjansa

Piritta Hagman, Paola Suhonen, Sami Hedberg, Robin, Risto Kaskilahti ja Kim Herold. Heitä kaikkia yhdistää halu ostaa hyvää tekeviä lahjoja.

Eettiset lahjat ovat asiantuntijoiden mukaan tämän vuoden joulusesongin voittajia. Turhan tavaran sijaan valitaan lahjoja, joilla on kauaskantoisia vaikutuksia. Trendi näkyy myös Suomen World Visionin eettisten lahjojen kaupassa, jonka myynti moninkertaistuu jouluna.

Tässä muutaman tunnetun suomalaisen valinnat:

- Valitsen tänä jouluna vuohen ja preppauskurssin. Molemmilla on tärkeä tehtävä lasten elämänlaadun ja mahdollisuuksien parantamisessa. Vuohi antaa tuoretta, ravinteikasta maitoa ja preppauskurssi tarjoaa köyhälle nuorelle apua koulunkäyntiin. Molemmista on toivottavasti paljon iloa saajilleen.
Piritta Hagman, yrittäjä, doula, fysioterapeutti

- Uskon yrittäjyyden voimaan oman elämän rakentamisessa ja haltuunotossa. Eettinen lahjani tänä vuonna on starttiraha aloittelevalle yrittäjälle. Sen avulla vähävaraiset kehitysmaan yrittäjät ­ usein naiset ­ saavat konkreettista apua yrityksen perustamiseen.
Paola Suhonen, taiteilija

- Eettinen lahjani on puhdasta vettä. Se on elinehto ihan kaikelle. Lahjan avulla rakennetaan vesiputkistoja ja vesipisteitä. Ne helpottavat erityisesti lasten ja naisten elämää, kun vettä ei enää tarvitse kantaa niin kaukaa.
Sami Hedberg, stand up -koomikko

- Valintani on koulutarvikkeita lapsille. Lahjan avulla vammaiset ja köyhät lapset saavat koulutarvikkeita. Lisäksi kouluja kunnostetaan ja niihin hankitaan tarpeellisia välineitä.
Robin, poptähti

- Valitsin lahjaksi harrastuksen lapselle. Toivon, että se mahdollistaa hetkellisen unohduksen arjesta. Jokapäiväisen selviytymisen, koulunkäynnin, sisarusten hoitamisen ja kotitöiden lisäksi lapsi tarvitsee myös riemua ja iloa.
Risto Kaskilahti, näyttelijä

- Yhden moskiittoverkon alle mahtuu turvaan kolme lasta. Verkko suojaa malarialta, joka on köyhissä maissa vakava uhka lasten terveydelle. Se on siis valintani.
Kim Herold, laulaja

worldvision.fi/eettiset-lahjat

Lisätiedot ja valokuvat

Maria Paassola, Suomen World Vision

044 041 2730