Sami Hedberg toteutti hurjan kummitavoitteensa ja pystytti nuortentalon katulapsille

Suomen World Visionin lähettiläs Sami Hedberg teki sen, mitä moni piti mahdottomana. Hänen tavoitteensa kerätä 365 kummia kehitysmaiden lapsille vuoden aikana toteutui ennätysajassa. Hedbergin ansiosta reilulla 400 lapsella on nyt suomalainen kummi.
 
– Mahtavaa, että jengi lähti näin hyvin mukaan. Olen kiitollinen kaikille, jotka tarttuivat kummiuteen kauttani. Minulla on ugandalainen kummityttö Gloria. Tapasimme hänet viime keväänä hänen kotikylässään. Samalla pääsin omin silmin näkemään, miten apu menee perille. 
 
Hedberg käynnisti Ugandan-vierailullaan nuortentalon rakennuttamisen itäisen rajakaupungin Busian lapsille. Kyseessä on kolmivuotinen projekti, jonka aikana Hedberg kerää yhteistyökumppaniensa kanssa 100 000 euroa nuortentalon rakennuttamiseen ja ylläpitoon. Suomen World Vision on työskennellyt vuodesta 2011 busialaisten lasten auttamiseksi.
 
– Halusin rakennuttaa katulapsille paikan, jossa he ovat turvassa. Aikomuksenani olisi päästä syksyllä talon avajaisjuhliin, sillä haluan nähdä, miten sen avulla autetaan katulapsia kohti parempaa elämää. Minulle tämä nuorisotalo on sydämen asia.
 
Viime vuoden lopulla Hedberg kokosi joukon Suomen eturivin stand up -tähtiä ja artisteja hyväntekeväisyysiltaan Apolloon. Konsertti esitettiin Nelosella joulukuussa. Kummeiksi lupautuivat mm. laulaja Anssi Kela, juontaja ja näyttelijä Janne Kataja, näyttelijä Riku Nieminen, laulaja Kim Herold, rap-artisti Brädi, laulaja Osmo Ikonen sekä stand up -koomikot Ali Jahangiri ja Paul Westlake.
 
Uusi tv-show on parhaillaan suunnitteilla ja se kuvataan marraskuussa. Yhteistyö Suomen World Visionin kanssa on osa Sami Hedbergin hyväntekeväisyyskonseptia Stand Up And Live (sual.fi).
 
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
 
Tiina Usvajoki
toimittaja, toimituspäällikkö
+358 40 7677 827
tiina.usvajoki@worldvision.fi
 
Kiia Lahdenpää
johdon assistentti
+358 44 7329 299
kiia@samihedberg.com