Nabuyogan ja Kirewan kummiohjelmat yhdistyvät

Nabuyogan ja Kirewan kummiohjelmat sijaitsevat naapuruksina Itä-Ugandassa. Alueella tehtiin viime syksynä iso kartoitus kylien nykytilanteesta yhdessä asukkaiden, paikallishallinnon edustajien ja muiden kumppaneiden kanssa. Sen tuloksena päätimme tehostaa hankkeidemme hallinnointia yhdistämällä Nabuyogan ja Kirewan hankkeet yhden suunnitelman alle. Yhdistäminen helpottaa työntekijöidemme työtä ja vähentää hallintoon ja matkoihin kuluvaa aikaa.

Istuimme viime syksynä alas sekä Nabuyogan että Kirewan alueen ihmisten kanssa. Yhteisissä keskusteluissa puhuttiin tähän asti saavutetusta edistyksestä ja pohdittiin, miten jäljellä olevat haasteet saataisiin ratkaistua.  Tämän keskustelun tuloksena päätimme tehostaa hankkeidemme hallinnointia yhdistämällä Nabuyogan ja Kirewan hankkeet yhden suunnitelman alle.

Kylät sijaitsevat vieri vieressä, joten yhdistäminen helpottaa työntekijöidemme työtä ja vähentää hallintoon ja matkoihin kuluvaa aikaa. Muutos ei tule vaikuttamaan kummiohjelmaamme, mutta tällä tavoin voimme varmistaa että yhä suurempi osa kummien tuesta menee lasten hyvinvoinnin eteen tehtävään työhön. Lisäksi Nabuyogan ja Kirewan yhteisöt pääsevät oppimaan toisiltaan ja hyötymään toisessa ohjelmassamme saavutetuista tiedoista ja taidoista.

Kummallakin alueella on tehty isoja loikkia mm. koulutuksen parantamisessa sekä kulkutautien vähentämisessä. Sen sijaan perheiden toimeentulo ja lasten ravitsemus ovat edelleen epävakaalla pohjalla ja hyvin riippuvaisia sään vaihtelusta, sillä suurin osa asukkaista on pienmaanviljelijöitä. Yli kolmannes seudun perheistä elää köyhyysrajan alapuolella. Lapset kokevat paljon väkivaltaa ja aikaiset avioliitot ja vanhempien asenteet haittaavat lasten koulunkäyntiä. Näihin haasteisiin aiotaan tarttua entistäkin tiukemmin uuden, yhteisön kanssa tehdyn 5-vuotissuunnitelman avulla, jossa korostuvat elinkeinojen kehittäminen, parempi ravitsemus sekä lastensuojelu.

Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kaikkiin yhdistymistä koskeviin kysymyksiin. Puhelinlinjamme ovat auki arkisin klo 10-15 numerossa 096 818 300 tai kyselyn voi laittaa sähköpostitse asiakaspalvelu@worldvision.fi