Matkavoittaja jäi mietteliääksi Perun reissun jäljiltä

Unelmamatka Latinalaiseen Amerikkaan näytti Sini Marikille elämän erilaisia puolia. Karut olot järkyttivät, mutta koskettavat kohtaamiset osoittivat myös muutoksen voiman. Oman kummilapsen tapaaminen muodostui yhdeksi matkan ehdottomista kohokohdista.

- Ajattelin, että ei voi olla totta, ihan uskomatonta, olivat tamperelaisen Sini Marikin ensimmäiset ajatukset, kun hän kuuli voittaneensa matkan Word Visionin avustuskohteeseen vuosi sitten.

Sini Marikki oli jo pitkään unelmoinut Latinalaiseen Amerikkaan tutustumisesta. Seikkailumielinen joogaopettaja päätti lähteä koko talveksi Kolumbiaan ja Ecuadoriin, ja matkustaa sieltä käsin sitten Peruun liittyäkseen World Visionin matkaan.  

Kummitapaamisen koskettavuus yllätti

- Kummius itsessään oli minulle tuttua, sillä olin aiemmin toiminut kummina, kuten myös vanhempani. En ollut kuitenkaan koskaan kuullut, että omaa kummilasta voisi myös tavata, muistelee Sini.

Ennen matkaa Sini valitsi itselleen kummilapseksi 7-vuotiaan Anali-tytön. Kummisuhde alkoi tällä kertaa vähän tavallisesta poiketen. Yleensä kummit ovat jo tutustuneet kummilapseensa pidemmän aikaa ennen mahdollista vierailua kummilapsen kotiseudulla.

Analin ja hänen äitinsä tapaaminen Renacerissa alkoi siitä huolimatta suurin halauksin ja yhteisin leikein.

- Tuomistani saippuakuplista oli suurta iloa. Luimme myös kirjoja yhdessä ja ymmärsin, miten tärkeää lukutaidon opettaminen Perussa on. Moni paikalla olevista vanhemmista ei osannut lukea, kertoo Sini.

- En koskaan halua unohtaa, miten lauloimme bussissa yhdessä lasten ja heidän vanhempiensa kanssa vuorotellen, me kummit suomeksi ja kummilapset äiteineen ketsuaksi. Tunnelma oli huikea, kuvailee Sini.

Matkalla näki omin silmin muutoksen voiman ja avun tarpeen

Siniä kosketti myös Liman slummeissa tapaamansa perheen tilanne. Äidillä oli kaksi leikki-ikäistä vammaista lasta, joille hänen oli aikaisemmin ollut lähes mahdotonta saada apua.

- Oli hienoa nähdä, miten iso muutos heidän toimintakyvyssään oli tapahtunut, kun World Vision oli auttanut heitä saamaan fysioterapeutilta ohjausta lasten hoitoon ja kuntoutukseen.

Matkasta jäi monenlaisia upeita muistoja, mutta se pisti matkavoittajan myös mietteliääksi.

- Näin, miten suuri tarve paikan päällä todella on ja kuinka erilaista elämä siellä onkaan. Tajusin, että kyllä meillä suomalaisilla on asiat sen verran hyvin, että meillä todella on varaa auttaa myös muita.

Tämän vuoden matka-arvontaan pääset osallistumaan verkkosivuillamme.