Pekka Hyysalo Suomen World Visionin lähettilääksi

Entinen freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo on kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Visionin tuore lähettiläs.

Pekka Hyysalo tukee järjestön lapsi- ja nuorisotyötä, jossa erittäin vaikeista lähtökohdista ponnistavia nuoria ohjataan koulunkäynnissä, elämäntaidoissa ja ammattiopinnoissa. Suomen World Visionilla on nuorisotyöllisyysprojekteja muun muassa Keniassa, Ugandassa, Ruandassa ja Irakissa.

- Haluan välittää kehitysmaiden nuorille toivoa, positiivista ajattelua, tahdonvoimaa ja periksiantamattomuutta. Olen innostunut tästä tehtävästä ja kiitollinen siitä, että saan olla mukana Suomen World Visionin työssä, Hyysalo sanoo.

Pekka Hyysalo oli vasta 19-vuotias loukkaantuessaan vakavasti hiihtokuvauksissa. Alkoi taistelu takaisin elämään. Kuusi kuukautta onnettomuuden jälkeen Hyysalo pystyi ottamaan ensimmäisiä askeleita, 11 kuukauden jälkeen hän palasi suksille.

- Kuntoutus on yhä kesken. Se on ykkösasia, jonka ympärille rakennan kaiken muun, Hyysalo toteaa.

Tuore lähettiläs lähtee myös tutustumaan järjestön työhön. Matkan aikana hän tapaa paikallisia nuoria.

- On mahtavaa päästä paikan päälle näkemään, millaista tukea nuoret saavat Suomen World Visionin avustuksella.

Evento Awards valitsi Pekka Hyysalon vuoden puhujaksi 2016. Hän kiertää ympäri Suomea – ja myös maailmalla – kertomassa selviytymistarinaansa. Hyysalon 2013 perustama FightBack tsemppaa kaikkia haasteellisissa elämäntilanteissa olevia kohti parempaa elämää.

Suomen World Visionin lähettiläitä ovat myös taiteilija Paola Suhonen, yrittäjä ja synnytysvalmentaja Piritta Hagman, stand up -koomikko Sami Hedberg, näyttelijä Risto Kaskilahti, huippukokki Tomi Björck, rap-artisti Signmark, psykoterapeutti Maaret Kallio, yrittäjä Wilson Kirwa ja poptähti Robin.

Pekka Hyysalo haastaa kaikki lähettiläät ja koko Suomen mukaan juoksemaan tai kävelemään Turkuun FightBack Run -hyväntekeväisyystapahtumaan lauantaina 2.9.2017. (fightbackrun.fi)

Kuva: Petri Kovalainen

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tiina Usvajoki, tiedottaja, tiina.usvajoki@worldvision.fi,+358407677827

Sari Kanti-Paul, sari@fightback.fi, www.fightback.fi, +358505386243