Pirkkoliisa testamenttasi lasten hyväksi

Osan omaisuudestaan Peruun testamentannut Pirkkoliisa Harju yllättyi testamentin tekemisen helppoudesta

Pirkkoliisa Harjun tuki heikoimmassa asemassa oleville lapsille jatkuu hänen elämänsä jälkeen. Harju on testamentannut osan omaisuudestaan Suomen World Visionille. Se kävi yksinkertaisesti. Pirkkoliisa keskusteli asiasta järjestön lisäksi poikansa kanssa, jotta lahjoitus ei tulisi hänelle yllätyksenä. Lakimies auttoi testamentin tekemisessä.

− Lahjoitukseni käytetään ensisijaisesti Perussa. Jos toimintaa ei enää ole siellä, World Vision ohjaa sen muuhun sitä tarvitsevaan paikkaan.

Testamentata voi mitä tahansa

Pirkkoliisan kokemuksen mukaan testamenttilahjoitus ja testamentti tuntuvat ihmisistä usein vierailta. Helposti ajatellaan, että omaisuuden tarvitsisi olla suuri. Kuitenkin kaiken suuruiset lahjoitukset ovat arvokkaita. Lahjoitus voi olla esimerkiksi rahaa tai itselle rakas esine.

− Myös taulun tai kahviastiaston saa muutettua rahaksi. Minulle on itsestään selvää, että autetaan toisia, jos siihen pystyy.

Pirkkoliisalla on myös muita perusteita kannustaa kaikenikäisiä tarttumaan hänelle päivänselvään asiaan. Testamenttauksella moni asia ratkeaa yhdellä kerralla. Ihminen vaikuttaa siihen, miten hänen omaisuutensa käytetään.

− Toivon, että tämän jutun ansiosta edes yksi ihminen tekee testamentin ja testamenttilahjoituksen.

Kansainvälistä perintöpäivää vietettiin 13.9.  Apua testamentin tekemiseen saat tilaamalla meiltä ilmaisen testamenttioppaan. Tilaus onnistuu sähköpostitse asiakaspalvelu@worldvision.fi tai puhelimitse 096 818 300 arkisin klo 10-15 välisenä aikana.

Teksti ja kuva: Emilia Rodriguez