#olenkummi -viikolla jaettiin kummiuden iloa!

Suomen World Visionin kummeja on jo lähes 14 000. Heillä on kummilapsia ympäri maailmaa Keniassa, Ugandassa, Perussa, Kambodzassa ja Intiassa. Päätimme kysyä mitä kummina oleminen heille merkitsee ja mikä alun perin sai heidät lähtemään kummeiksi. Pohdintoja oli monenlaisia, mutta yksi ajatus kuitenkin yhteinen: vahva halu auttaa.

 
Essi

– Kun tutustuin Nyapendiin, hän oli vielä pieni ja kirjeet olivat suloisia ja lyhyitä ja World Visionin työntekijän avustuksella kirjoitettuja. On ollut hienoa nähdä, että hänestä on kasvanut taitava ja tavoitteellinen nuori nainen, joka uskaltaa unelmoida ja osaa itse kirjoittaa omista haaveistaan. Olemme päässeet ystävystymään häneen entistä paremmin. Nykyään kirjoittelemme usein ja vaihdamme kuulumisia elämästä puolin ja toisin.

Tero

– Minulla tuli tarve auttaa. World Vision valikoitui avun välittäjäksi, koska avun menemistä perille voi halutessaan seurata hyvinkin paljon videoiden, kuvien ja kirjeiden välityksellä. Jopa käyminen kummilapsen luona paikan päällä on mahdollista. Olen huomannut että kun autat vähän, niin autat aika paljon.

Jani

– Olen oppinut, että ihmiset ovat samanlaisia kaikkialla, pienilläkin asioilla on iso merkitys ja että tehty projektityö on tärkeää yhteisölle.

Tanja

– Lähdin kummiksi opiskeluaikanani, kun selailin sattumalta World Visionin sivuja ja siellä näkyi kuva surumielisennäköisestä pikkupojasta Aku Ankka -paidassa. Rahat olivat minullakin tuolloin tiukassa, mutta en ole katunut tuota päätöstä. On ihanaa saada Perusta postia ja kuulla miten kummipojallani menee. 

Sinun tukesi on merkittävää

Te kummit parannatte satojen tuhansien, äärimmäisessä köyhyydessä elävien, lasten elämää kehitysmaissa. Te mahdollistatte pitkäjänteisen kehitysyhteistyön, jonka ansiosta muun muassa lasten terveys paranee ja he pääsevät kouluun. Hienoa on se, että teidän tuestanne hyötyy kummilapsen lisäksi myös keskimäärin neljä muuta lasta samalla asuinalueella!

#olenkummi –viikko

14.-20. tammikuuta vietimme kaikkien Suomen World Visionin kummien yhteistä viikkoa. Kuulimme ajatuksia kummina olemisen merkityksestä ja tärkeydestä kummien itsensä kertomana. Kiitos kaikille osallistuneille!