Riku Niemisestä World Visionin vesilähettiläs

Näyttelijä Riku Nieminen on nimitetty Suomen World Visionin lähettilääksi. Hän kävi viime kesänä Keniassa ja tutustui erityisesti vesityöhön.

- Keniassa näin omin silmin, miten puhdas vesi muuttaa lasten ja heidän perheidensä elämän. Yllätyin siitä, miten kyläläiset ottavat itse vastuun vesiputkistojen rakentamisesta ja huollosta. Auttaminen on kestävällä pohjalla, kun tehdään jotain pysyvää, Nieminen sanoo.

World Visionin lahjoittajien avulla joka 10. sekunti uusi ihminen saa puhtaan veden käyttöönsä jossain päin maailmaa. Niemisellä on omat kummilapset Keniassa ja Kambodzassa. Kummius tarjoaa hänelle luontevan tavan jutella omien lasten kanssa auttamisesta ja globaalin vastuun kantamisesta.

- Olen katsonut lasteni kanssa kuvia kummilapsistani. Yhdessä olemme ihmetelleet arjen eroja ja esimerkiksi pitkiä vedenhakumatkoja, hän kertoo.

Nieminen juonsi joulukuussa World Vision: Riku ja tähdet -tv-shown, jossa kerättiin ennätysmäärä kummeja kehitysmaiden lapsille. Shown tähdet osallistuivat ohjelman tekoon ilmaiseksi.

- World Visionin Sääli ei auta, sinä voit auttaa -slogan on mielestäni loistava. Turha surkutella, jos ei aio tehdä mitään. Tosi pienellä rahasummalla saadaan valtavan isoja asioita aikaiseksi, kuten esimerkiksi puhdasta vettä lapsille, Nieminen sanoo.

Muita Suomen World Visionin lähettiläitä ovat taiteilija Paola Suhonen, äitiysfysioterapeutti Piritta Hagman, stand up -koomikko Sami Hedberg, näyttelijä Risto Kaskilahti, huippukokki Tomi Björck, rap-artisti Signmark, ex-freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo, psykoterapeutti Maaret Kallio, yrittäjä Wilson Kirwa ja poptähti Robin.

Video: Riku Nieminen puhdistaa vettä Keniassa: https://www.youtube.com/watch?v=yshtY7k8duA&feature=youtu.be