Futishuumaa Intian maaseudulla

Jalkapallokerhot kokoavat tytöt ja pojat yhteen Hoshangabadissa. Liikunta auttaa jaksamaan ja treenit tuovat iloa lasten arkeen.

– Täällä kaikkien lasten elämä ei ole helppoa ja kotona saattaa olla todella kurjaa. Opiskelen liikunnanopettajaksi ja minusta on hienoa nähdä kuinka lapset iloitsevat pelaamisesta. On mahtava huomata, että pelaaminen tekee heidät onnelliseksi, kertoo Jayaht.  

Jayaht, Rawi ja Sabin vetävät Hoshangabadin köyhällä maaseudulla lasten jalkapallokerhoa.

Suomalaisten kummien tuella on perustettu kaksi kerhoa, joista kummassakin pelaa noin 50 lasta. Tytöt ja pojat pelaavat yhdessä. Jalkapalloharjoitukset ovat vapaaehtoisia. Kaikki halukkaat voivat osallistua, koska erityisiä varusteita ei tarvita.

– Osa lapsista pelaa ilman kenkiä ja se sattuu jalkoihin. Olemme hankkineet heille kenkiä omilla rahoillamme. Olisi hienoa, jos kaikille pelaajille saataisiin kengät ja ehkä säärisuojat, Sabin kertoo.

Harjoitukset alkavat arkiaamuisin seitsemältä, koska silloin ei ole vielä liian kuuma. Jalkapallon jälkeen lapset rientävät kouluun virkeämpinä.

– Lapsille on kerrottava kaiken muun koulutuksen rinnalla, että kuntoilu on tärkeää ja se auttaa kehoa ja mieltä jaksamaan, Jayaht sanoo.

Miesten käynnistämä valmennus on saanut lapset todella innostumaan liikunnasta. Osa lapsista myös treenaa aktiivisesti. Seitsemän kerhoissa aloittanutta lasta on jo valittu pelaamaan piiritasolle. Osavaltiotasolla pelaa kolme Hoshangabadin alueen lasta.

Jalkapallokerhon yhteydessä lapsille ja nuorille opetetaan myös kaveritaitoja sekä tiedotetaan mm. päihteiden käytön vaaroista. 

Haluatko tukea Hoshangabadin jalkapallokerhoja?

Voit tehdä lahjoituksen jalkapallokerholle tilille
FI32 8000 1570 7681 36 viitteellä 275547. Keräys on käynnissä 30.9.2019 saakka.