"Syrjimättömyys teki vaikutuksen"

 
Jutta Urpilaisen työ Suomen World Visionin hallituksessa päättyy tänä kesänä. Mitä hän ajattelee kehitysyhteistyöstämme?
 
1. Mitä on jäänyt erityisesti mieleesi ajastasi hallituksessa?
Olen päässyt näkemään hallituksessa läheltä, miten merkittävä rooli on yhdistyksellä, jonka työn keskiössä ovat kaikkein heikoimmassa asemassa olevat lapset. Hallitustyöstä jää erityisesti mieleen se, kuinka sydämellään Suomen toimisto ja luottamushenkilöt tekevät työtään maailman lasten hyväksi. Kaikkien vakaumusten kunnioittaminen ja ehdoton sitoutuminen syrjimättömyyteen ovat tehneet minuun vaikutuksen. Nämä järjestön toimintaa ohjaavat periaatteet ovat arvokkaita, kun apua viedään perille.
 
2. Mitä mieltä olet Suomen kehitysyhteistyömäärärahojen nostamisesta 0,7 prosenttiin?
Hallituksen leikkaukset olivat mielestäni iso virhe. Ne ovat vaikeuttaneet johdonmukaisen kehityspolitiikan tekemistä, ja monia hienoja projekteja on jouduttu lopettamaan. Tärkeää työtä tekevät kansalaisjärjestöt asetettiin kohtuuttoman ahtaaseen rakoon. Uuden vaalikauden alussa on laadittava eduskuntapuolueiden yhteinen suunnitelma siitä, miten 0,7 prosenttia saavutetaan vuoteen 2030 mennessä.
 
3. Miksi on tärkeää auttaa kehitysmaiden lapsia?
”Lapsissa on tulevaisuus” ei ole vain fraasi. Hyvän kehä alkaa, kun lapsen oikeus terveyteen toteutuu. Terveistä lapsista kasvaa terveitä aikuisia, jotka pystyvät huolehtimaan itsestään, perheestään ja rakentamaan yhteisöään. Vain tätä kautta kokonaisvaltainen yhteiskunnan kehittyminen on mahdollista. Kävin vuosi sitten Etiopiassa pakolaisleirillä, se teki minuun syvän vaikutuksen. Kovia kokeneiden perheiden lapset – jokainen heistä – ansaitsee ja tarvitsee tukeamme.
 
4. Millaiset terveiset haluaisit jättää tukijoillemme?
World Visionin kautta hyvä moninkertaistuu: kun autat yhtä lasta, myös neljä muuta lasta hyötyvät tuestasi. Tukijana muutat joka päivä maailmaa paremmaksi paikaksi kaikkein heikoimmille ja pienimmille.