Kokemuksia kummiudesta - kummit äänessä

Millaisia kokemuksia kummina oleminen on antanut? Miksi kummit suosittelevat World Visionin kummitoimintaa?

henrika kummi

-    Aloitin kummina minun opiskelujen aikana, enkä kadu sitä hetkeäkään! Kuukausimaksu onnistuu opiskelijalta niin kyllä onnistuu keneltä vain. Hyvä aloittaa hyvänteko tästä 🥰

Henrika, kummina jo 6 vuotta

Jukka kummi

-    Kummina toimiminen on tuonut paljon lisää sisältöä elamääni. Se on myös auttanut ymmärtämään, että pienelläkin avulla voi saada ihmeitä aikaan.

Jukka, kummina jo yli 10 vuotta

Markku kummi

  Helppo ja vaivaton tapa auttaa niitä jotka ovat heikommassa asemassa. Pienellä summalla saa paljon aikaan!

Markku, kummina jo 4 vuotta

Katri kummi

-    World Vision-kummius on ollut minulle hieno kokemus jo yli 23:n vuoden aikana. Upea järjestö. joka tekee tärkeää kehitystyötä köyhissä maissa ympäri maailmaa; edesauttaen mm. lasten koulutusta, hygieniaa, koko kyläyhteisön hyvinvoinnin parantamista  ja tekniikan kehittymistä. Kummilla on henkilökohtainen yhteys kirjeiden ja kuvien välityksellä kummilapseen, mikä tekee kummiudesta vielä rikkaamman kokemuksen.

Katri, kummina jo yli 23 vuotta

leena kummi

-    Koko maailmaa ei voi muuttaa eikä auttaa, mutta pientä hyvää jollekulle voi tehdä. Pientä satsausta ei itse juuri huomaakaan. Silti: lahjoituspanokseni voi olla kohteelle merkittävä ja odotettu huomionosoitus.

Leena, kummina jo... "on siitä aikaa!"

sanna kummi

-    Välivaiheessa omien lasteni aikuistuttua ja kun lastenlapsia ei vielä ole, on ihanaa saada tukea ja seurata kummilasten kasvua ja kehitystä. Kummiposti on aina parasta postia; se sykähdyttää sydämen sopukoissa asti ja tekee iloiseksi rankankin työpäivän jälkeen. Olen kummilapsilleni tärkeä ja pystyn auttamaan koko yhteisöä parempaan huomiseen! Kiitos tästä mahdollisuudesta!

Sanna, kummina jo 13 vuotta

Aino-Sofia kummi

Alakoululaisena Aino-Sofia pyysi äidiltään, että hän voisi ryhtyä tukemaan kummilasta. Aino-Sofian veli oli myös World Visionin kummi, ja siksi kummitoiminta oli perheelle jo tuttua.

Seitsemän vuotta eteenpäin, nyt Aino-Sofia on 18-vuotias abiturientti. Kummius on antanut ymmärrystä tyttöjen asemasta ympäri maailmaa. Kummilapsen kautta maailma on avartunut ja koko perhe on saanut pohtimisen aihetta.

-    World Visionin kautta olen saanut elämääni ihanan kummilapsen, jonka tukemalla voin erityisesti tyttöjen asemaa parantaa maailmassa. Minulle on tärkeää kuulla uutisia kummilapsestani, sekä alueelta mistä hän on kotoisin ja millaista työtä World Vision tekee siellä paikallisten ihmisten parissa. Olen ollut tyytyväinen World Visionin toimintaan!

Aino-Sofia, kummina jo 7 vuotta

Raija kummi

-    Kävimme Intiassa vuonna 2007. Jo matkalla päätin, että kotiin palattuamme alan kummiksi. Selailin vaihtoehtoja ja World Visionin nettisivuilta löysin vastaukset minua askarruttaviin kysymyksiin. Järjestön arvot ja tehtävät tekivät vaikutuksen. Viimeinen valinnan vahvistava tekijä oli 4-vuotias Tameshwari tyttö, joka toivoi kummia itselleen. 13 vuotta olen saanut seurata ja tukea hänen matkaansa nuoreksi naiseksi. Suurin toiveeni on, että Tameshwarin toive lääkärin tai opettajan ammatista toteutuisi.

-    Laitoin muutaman kerran ylimääräisen lahjoituksen ja tippa linssissä katselin valokuvia, mitä niillä oli saatu aikaan. Esimerkiksi koko luokalle oli ostettu koulureput ja kerran perhe sai ompelukoneen. Minulle rahallinen uhraus oli siedettävän suuruinen, mutta Intiassa samalla rahamäärällä saa huimasti enemmän.

Raija, kummina jo 13 vuotta

Miksi olen kummi?

NÄIN KUMMIUS MAHDOLLISTAA PYSYVÄN MUUTOKSEN

  • Kummina olet mukana tukemassa globaalia muutosta, esimerkiksi joka päivä tuhannet ihmiset kehittyvissä maissa saavat puhdasta vettä kummien ansiosta.
  • Puhdas vesi mahdollistaa valtavan muutoksen: ihmiset ovat terveempiä, lapset pääsevät kouluun, ja maatalous ja muu yritystoiminta kukoistavat.
  • Kummina seuraat muutosta kummilapsesi viestien ja raporttien kautta, ja kummina voi myös toimia ilman yhteydenpitoa kummilapsen kanssa.
  • Tuestasi hyötyy kummilapsen perheen lisäksi keskimäärin neljä muuta saman seudun lasta perheineen.
  • World Vision on maailman suurin kummilapsijärjestö: toimimme 99:ssä maassa, joissa yhteensä yli 3 miljoonalla lapsella on oma kummi.