Pystyvätkö lapset käymään koulua koronan aikana?

2.3.2021

Suurin osa Perun kouluista on ollut suljettuna koronan takia vuoden 2020 maaliskuusta lähtien. Lapset ovat silti päässeet jatkamaan koulunkäyntiään, sillä Perun hallitus on tarjonnut heille netin, television ja radion välityksellä tapahtuvaa etäopetusta. Koulunkäynti on ollut kuitenkin haastavaa syrjäisellä maaseudulla asuville lapsille, sillä heillä ei välttämättä ole opetuksen seuraamiseen vaadittavia laitteita tai yhteyksiä. 

Etäopetus ja kirjastot mahdollistavat lasten oppimisen pandemian aikana

El Salvadorissa useimmat lapset ovat voineet seurata opetusta television tai radion kautta, mutta Renacerin kaukaisissa maaseutuyhteisöissä tilanne on ollut huomattavasti hankalampi. Paikalliset ovat kuitenkin keksineet keinoja lasten ja nuorten opetuksen tukemiseksi: Opettajat ovat esimerkiksi jakaneet oppimateriaalit lasten vanhemmille ja keränneet sitten lasten tekemät tehtävät tarkistettavaksi. Toisissa yhteisöissä opetus tapahtui kylätalolta megafonin avulla.

World Vision on tukenut lasten koulutusta lahjoittamalla kirjoja koulujen kirjastoille sekä jakamalla oppimateriaaleja koululaisille etäopetuksen seuraamista varten. Kirjastoihin World Vision on myös toimittanut tarpeellisia hygieniavälineitä, jotta lapset voisivat käyttää kirjastoja turvallisesti.

10-vuotias Briyith on koulunsa lelukirjaston edustalla palauttamassa World Visionin kirjoja sisältävää reissureppua. Lapset kierrättävät reppua perheestä toiseen ja lukevat kirjoja sisarustensa ja vanhempiensa kanssa. Briyith kertoo myös käyvänsä usein kirjastossa lukemassa kirjoja.

Perulainen tyttö
Kuva 1: 10-vuotias Briyith

Nuorten koulutus sekä yrittäjyys- ja elämäntaidot ovat tärkeitä kehityskohteita Perussa

Molemmat Perun kummiohjelmat (El Salvador ja Renacer) keskittyvät yläkoululaisten lukutaidon, pienyrittäjyyden ja elämäntaitojen kehittämiseen. World Vision tarjoaa nuorille kerho- ja koulutustoimintaa näiden tavoitteiden edistämiseksi.

Maria, 16 vuotta, kertoo koulutuksestaan:

”Nettiyhteyden puuttumisen vuoksi minulla oli hankaluuksia yläkoulun päättämisen kanssa, mutta sain sen silti suoritettua. Koulunkäynnin ohessa olen osallistunut useisiin nuorten kerhoihin kuten World Visionin ylläpitämiin nuorten johtajuuskerhoon sekä yrittäjyys- ja elämäntaitokerhoon.”

Maria
Kuva 2: Maria (vasemmalla)

Lahjoita koulutarvikkeita: 26 €

Eettisestä lahjakaupastamme voit ostaa lahjan, jolla tuet lasten koulunkäyntiä ja oppimista. Lahjalla hankitaan koulutarvikkeita sekä autetaan vammaisten ja köyhimpien lasten pääsyä kouluun. Osta lahja tästä »