Kiitä äitejä ympäri maailman

30.04.2021

Kiitä äitejä 9.5.

Äitienpäivää vietetään sunnuntaina 9.5. Eettisestä lahjakaupastamme löydät monenlaisia ihania lahjoja, jotka ilahduttavat äitiä täällä kotimaassa ja auttavat toista äitiä perheineen kehitysmaissa. Näillä lahjoilla on monia upeita tarinoita. Tässä niistä muutama:

Kenialainen Kiru iloitsi äitiyspakkauksesta

Äitiyspakkaus - 35 €

Kakuman pakolaisleirin klinikalla Pohjois-Keniassa lepäilee etiopialainen Kiru. Hän synnytti neljännen lapsensa viisi tuntia sitten. Terveysasemalla on jaettu äitiyspakkauksia äideille, jotka ovat osallistuneet raskaudenseurantaan ja saapuneet turvallisiin olosuhteisiin synnyttämään. Kiru on yksi heistä. Hän saa äitiyspakkauksen, joka sisältää muun muassa kantoliinan, moskiittoverkon, aurinkoenergialla toimivan taskulampun sekä vauvanvaatteita. Äidin hymy ei meinaa lakata lainkaan. Tuoretta isää naurattaa kun hän kokeilee pakkauksessa mukana olevaa miehelle tarkoitettua shukaa, perinteistä viittaa.

metsähehtaari

Metsähehtaari - 36 €

"Nyt on meneillään kuiva kausi, mutta olen onnellinen, että minulla on tarpeeksi kasviksia ja muita viljelyksiä pitääkseni huolta perheestäni. Enää en ole huolissani" kenialainen kahdeksan lapsen äiti Rebecca toteaa.

Rebeccan viljelykset ovat menestyneet ilmastonmuutoksen muokkaamista sääoloista huolimatta hyvin. Syynä tähän on viljelyksiä reunustavat ja niitä kuivuudelta suojelevat puut, joita hän on hoitanut metsitystekniikalla. Nyt viljelyksistä saadaan satoa reilusti enemmän. 

"Kiitos saamani koulutuksen, osaan nyt hyödyntää jopa puiden lehtiä ravintoaineena viljelyksilleni."

Terve taapero

Terve taapero - 33 €

Ugandalainen Josephine hymyilee neljän kuukauden ikäinen tytär sylissään. Josephine synnytti turvallisesti terveysklinikalla, jonka kunnostustöissä autoimme mm. rakentamalla vesijohtoverkoston terveyskeskukseen. Nyt potilaille saadaan helposti puhdasta vettä. Josephinen ja hänen vauvansa saavat terveysklinkalta apua ja heidän terveydentilaansa seurataan, jotta kaikki sujuisi hyvin.

Vuohi

Vuohi - 42 €

“Sonu-vuohen kanssa leikkiminen tekee minut onnelliseksi. Sonu on musta väriltään ja on aikamoinen vekkuli. Saimme World Visionilta kaksi vuohta, koska äitini oli vaikea ansaita elantoa kausityöntekijänä toisten pelloilla. Äiti joutui lainaamaan rahaa lähettääkseen minut kouluun. Nyt meillä on kuitenkin kahdeksan vuohta.” kertoo 11-vuotias intialainen Parviti. 

“Lapseni hymyn näkeminen tekee minusta onnellisen. Teen kovasti töitä voidakseni tarjota hänelle hyvän elämän. Vuohien saapumisen jälkeen asiat ovat alkaneet pikku hiljaa muuttua. Meillä on nyt tuloja ja maksan vanhoja velkojani takaisin. Voin ostaa lapselleni koulutarvikkeita.” 45-vuotias äiti Shakuntala jatkaa. 

Puutarha

Oma puutarha - 50 €

" Aiemmin en osannut kylvää oikealla tavalla, ja satoni jäivät pieniksi. Minun oli vaikeaa pitää lapsistani huolta ja he kärsivät aliravitsemuksesta. World Visionin koulutuksessa kuitenkin opin oikeanlaista viljelytekniikkaa sekä sain siemeniä ja vesikannun. Nyt minulla on 35 pientä kasvimaata! Olen voinut lähettää jokaisen lapseni kouluun, ostanut peltiä talon seiniä varten ja aloittanut vuohien kasvatuksen." kertoo kongolainen seitsemän lapsen äiti Marie.