Tapaa tytöt tarinoiden takana

Tiesitkö, että 10 rohkeaa tyttöä kirjasta "Tytöt, jotka uskalsivat unelmoida" ovat kaikki kummilapsia avustusohjelmistamme?

Yksi heistä on kuvassa ompeleva Mwila. Nuoret sambialaistytöt kohtaavat monia köyhyyteen ja haitallisiin perinteisiin liittyviä ongelmia, kuten lapsiavioliitot. Kuitenkin tytöt kuten Mwila haluavat kulkea toiseen suuntaan. Ammattikoulutusta ja elämäntaitoja kouluttamalla tytöt saavat mahdollisuuden löytää potentiaalinsa ja pärjätä omillaan. Saamansa koulutuksen jälkeen Mwila alkoi unelmoida toistenlaisesta tulevaisuudesta. Hän aloitti oman ompeluyrityksen. Toivoin ja kovan työn ansiosta, yksi vaate kerrallaan, Mwila tavoittelee valoisampaa tulevaisuutta.

Lue lisää tavastamme suojella ja puolustaa lasten oikeuksia:

Tiesithän, että kaikki kirjan tarinat ovat tositarinoita:

Kambodzalainen Lina hymyilee heiniä sylissään

Kambodzalainen Lina

Lina rakastaa lukemista ja jalkapalloa. World Vision varusteli hänen kouluunsa uuden kirjaston sekä leikkikentän. Myös opettajat ja vanhemmat saivat koulutusta. Nykyään Lina lukee joka ilta ja voi unelmoida valoisammasta tulevaisuudesta.

Thaimaalinen Lenny näyttää peace-merkkejä sormillaan koronavirukselta suojaavassa suojapuvussa.

Filippiiniläinen Lenny

Lenny kasvoi äärimmäisessä köyhyydessä, perheellä ei ollut varaa kouluun eikä kunnolliseen ruokaan. Kummien tuki kuitenkin muutti Lennyn elämän. Hän sai käydä koulut loppuun ja oppi monenlaisia tärkeitä taitoja tulevaisuuttaan varten. Nykyään Lenny työskentelee sairaanhoitajana ja on viime vuosina taistellut koronaviruksen vastaisen taistelun eturintamassa. Sairaanhoitajana hän pystyy nyt tukemaan perhettään.

Rifa karateasennossa.

Bangladeshilainen Rifa

Rifa kasvoi perheessä ja yhteisössä, jossa arvostettiin perinteisiä arvoja. Tyttöjen odotettiin laittavan ruokaa ja siivoavan. Heidän ei oletettu olevan vahvoja. Kaikki kuitenkin muuttui kun Rifa aloitti karaten. Hän oppi monia taitoja, joista tärkeimpänä, hänen itsevarmuutensa nousi ja nykyään hän opettaa taistelulajeja ja kannustaa myös muita tyttöjä kulkemaan omaa polkuaan.

Nahomy hymyilee kameralle nuorisopormestarin nauha kaulallaan,

Hondurasilainen Nahomy

Nahomy oli vasta 13-vuotias kun hänet valittiin kaupunkinsa nuorisopormestari. Monet Nahomyn ikätoverit joutuivat lopettamaan koulunkäynnin aikaisin mennäkseen töihin, usein kahviviljelmille. Nuorisopormestarina hän ratkoo nyt isoja asioita yhteisössään ja kampanjoi ahkerasti estääkseen liian nuorena solmitut avioliitot ja teiniraskaudet. Nahomy uskoo, että yhdessä työskentelemällä muutokset ovat mahdollisia. 

Xiaobing hymyilee piirrustusvälineet käsissään.

Kiinalainen Xiaobing

Xiaobing kirjoittaa upeita runoja maailmasta, jota hän ei ole koskaan nähnyt. Sokeana syntynyt Xiaobing taisteli asioiden kanssa, jotka muille ovat itsestäänselvyyksiä. Oikeanlaisen tuen ansiosta hän kuitenkin sai itseluottamusta ja alkoi unelmoida.

Elizabeth aikuisena nauramassa.

Ugandalainen Elizabeth

Kun Elizabeth oli lapsi, hänen vanhemmillaan ei ollut varaa lähettää häntä kouluun, vaikka hän kovasti halusi. Elizabethin onni kuitenkin kääntyi kun hän oppi kuinka hänen perheensä voisi parantaa toimeentuloaan. Niinpä hän toivoi syntymäpäivälahjaksi lehmää. Perhe alkoi myydä lehmän maitoa ja Elizabethinkin pääsi kouluun! Myöhemmin Elizabethista tuli itse opettaja ja nyt hän innostaa muita lapsia tavoittelemaan unelmiaan.

Kummina kuukausittainen tukesi muuttuu:

mm. puhtaaksi vedeksi, koulutukseksi, ravinteikkaaksi ruuaksi, terveydenhuolloksi ja toimeentuloksi. 

Kummien tuella Suomen World Vision tukee noin miljoonaa ihmistä. Lue lisää työmme tuloksista täältä.

 

Lue lisää työstämme:

Ilmastonsuojelu = lastensuojelua: Näin me sen teemme

Ilmastonmuutoksen seuraukset vaikuttavat kipeimmin lapsiin. Millaista ilmastotyötä Suomen World Vision tekee lahjoittajien tuella?

"Kaikkihan me haluamme tulla valituiksi ja nähdyiksi"

Kummilapsi Emmanuel valitsi itse Maaret Kallion kummikseen.

Nancy Yiampoi nousi köyhyydestä uranaiseksi

Lue köyhyydestä uranaiseksi koulutuksen avulla nousseen Nancyn uskomaton tarina.