close

This option is currently not available

Close close
Ugandalaisia lapsia istumassa rivissä, nojaten seinää vasten.
3.4.2020

Pakolaisleireille puhdasta vettä

1,8 miljoonaa euroa puhtaan veteen ja hygienian parantamiseen pakolaisleireillä.

Suomen World Vision käynnistää humanitaariset operaatiot pakolaisleireillä Burundissa ja Ugandassa. Operaatioissa parannetaan puhtaan veden saantia, hygieniaa ja sanitaatiota kriisiolosuhteissa.

Erityisinä kohderyhminä ovat vammaiset pakolaiset sekä vastaanottavien yhteisöjen jäsenet. Suomen ulkoministeriö on myöntänyt operaatioihin 1,8 miljoonan euron suuruisen avustuksen.

- Koronavirus uhkaa jo valmiiksi vaikeissa oloissa eläviä pakolaisia. Esimerkiksi Omugon leirillä Ugandassa vain 20 prosentilla kotitalouksista on tällä hetkellä mahdollisuus pestä kätensä. Puhdasta juomavettä saa vain reilu kolmannes, toteaa Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Miikka Niskanen.

- On todella tärkeää, että pystymme juuri nyt panostamaan viruksen leviämistä ehkäiseviin toimiin. Operaatiot tavoittavat kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset kuten vammaiset, Niskanen sanoo.

Korona voi levitä hyvin nopeasti laajoilla pakolaisleireillä, missä hygieniatilanne on huono ja ihmiset elävät hyvin tiiviisti.

Burundissa projekti käynnistyy maan pohjoisosassa sijaitsevalla Musasan pakolaisleirillä. Leirillä elää kongolaisia pakolaisia.

- Burundissa on käynnissä vakava mutta unohdettu humanitaarinen kriisi. Hätäavun tarve maassa on suuri, toteaa Niskanen.

Ugandassa vammaistyö jatkuu Omugon leirillä Pohjois-Ugandassa. Leirillä asuu väkivaltaisuuksia pakenevia eteläsudanilaisia. Pakolaisia on tällä hetkellä noin 34 000, mutta määrä kasvaa jatkuvasti.

Molemmat operaatiot käynnistyvät nyt huhtikuussa. Rahoitus Burundiin on vuoden ajalle ja Ugandaan kahden vuoden ajalle.

Suomen World Vision on erikoistunut vammaisten lasten ja aikuisten huomioimiseen humanitaarisissa kriiseissä. Erityisenä painopisteenä on puhtaan veden saannin, hygienian ja sanitaation parantaminen sekä vammaisten oikeuksien vahvistaminen. Järjestö on työskennellyt vuodesta 2014 lähtien pakolaisleireillä Ugandassa, Keniassa, Ruandassa ja Irakissa.

Lisätiedot:

Miikka Niskanen
Humanitaarisen avun päällikkö, Suomen World Vision
043 211 3187
etunimi.sukunimi@worldvision.fi

Anna Pollari
Viestintäpäällikkö, Suomen World Vision
040 515 4592
etunimi.sukunimi@worldvision.fi