close

This option is currently not available

Close close
Lähikuva hymyilevästä Jannika B:stä lavalla, mikrofoni kädessä.
17.4.2020

Jannika B:stä Suomen World Visionin lähettiläs

Jannika B on nimitetty Suomen World Visionin lähettilääksi. Hän on kenialaisen pojan kummi ja järjestön pitkäaikainen yhteistyökumppani.
- On mahtavaa olla mukana tukemassa kehitysmaiden lapsia, Jannika B sanoo.

Jannika B on tehnyt jo vuosien ajan yhteistyötä Suomen World Visionin kanssa. Hän on ollut kahdesti artistivieraana järjestön vuosittaisessa tv-gaalassa ja tukenut näyttävästi Suomen World Visionin silpomisen vastaista työtä Seis silpomiselle – Pelasta pimppi -kampanjassa. Vuonna 2017 hän esiintyi huippukokki Tomi Björckin ja Suomen World Visionin yhteisessä hyväntekeväisyysillassa Farang-ravintolassa.

Jannika on lahjoittanut osaamistaan ja aikaansa kehitysmaiden lasten hyväksi.

- Haluan olla mukana tekemässä hyvää. Nyt koronapandemian aikana apua tarvitaan erityisesti maailman köyhimmissä maissa ja pakolaisleireillä, Jannika sanoo.

Tuore lähettiläs on myös kenialaisen Ian-pojan kummi. Kummius tuli artistin elämään juuri oikealla hetkellä.

- Olin miettinyt jo pitkään kummiksi ryhtymistä, mutta en osannut valita lasta. Kaikkihan ansaitsevat tulla valituiksi. Sitten kuulin uudesta tavasta ryhtyä kummiksi. Siinä lapsi valitsee itse kumminsa. Tiesin heti, että nyt on minun aikani tehdä päätös kummiudesta.

Muita Suomen World Visionin lähettiläitä ovat taiteilija Paola Suhonen, äitiysfysioterapeutti Piritta Hagman, stand up -koomikko Sami Hedberg, huippukokki Tomi Björck, ex-freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo, kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallio, näyttelijä Riku Nieminen ja poptähti Robin Packalen.