close

This option is currently not available

Close close
World Vision Ugandan työntekijä allekirjoittamassa papereita ihmisten ympäröimänä pakolaisleirillä.
27.11.2020

Humanitaarista apua pakolaisleireille Ugandaan

Koronapandemia on lisännyt hätäavun tarvetta pakolaisleireillä Ugandassa.

Suomen World Vision käynnistää hätäapuoperaation kahdella pakolaisalueella Pohjois-Ugandassa. Operaatio vastaa koronapandemian aiheuttamaan hätään. Yhä useampi pakolainen tarvitsee pandemian takia apua.

- Koronaviruksen aiheuttamat liikkumisrajoitukset ovat vieneet ihmisiltä toimeentulon ja vaikeuttaneet ruuan saantia, Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Miikka Niskanen sanoo.

Suomen World Visionin apu kohdennetaan pakolaisille ja vastaanottavan yhteisön jäsenille Omugon ja Imvepin pakolaisalueilla. Alueilla asuu pakolaisia Etelä-Sudanista sekä Kongon demokraattisesta tasavallasta.

- Ihmiset, jotka vähän aikaa sitten pakenivat kotiseutunsa väkivaltaisuuksia ja alkoivat saada elämäänsä vakaammaksi, ovat kohdanneet nyt uuden kriisin, Niskanen toteaa.

Operaatiossa parannetaan noin 37 500 pakolaisten ruokaturvaa ja taloudellista tilannetta.

- Annamme raha-apua akuuttiin hätään, tuemme nopeasti kasvavien viljelylajikkeiden kasvattamista, koulutamme ihmisiä poikkeusolosuhteisiin sopivasta yritystoiminnasta ja tuemme aloittelevia yrittäjiä, Niskanen sanoo.

Hankkeen kesto on yhdeksän kuukautta ja se toteutetaan pääosin vuoden 2021 aikana. Suomen ulkoministeriö on myöntänyt projektiin 500 000 euron suuruisen avustuksen.

Lisätiedot:

Miikka Niskanen
Humanitaarisen avun päällikkö
etunimi.sukunimi@worldvision.fi
puh. 043 21 13 187

Anna Pollari
Viestintäpäällikkö
etunimi.sukunimi@worldvision.fi
puh. 040 51 54 592