close

This option is currently not available

Close close
Ruandalainen poika pitää pikkuveljeään sylissä ja molemmat katsovat kameraan.
24.5.2020

SWV vetäytyy 430 miljoonaa -kampanjasta

World Visionin tehtävä on heikoimmassa asemassa olevien lasten suojeleminen ja heidän oikeuksiensa puolustaminen. Meneillään on ennennäkemätön globaali kriisi. Maailman haavoittuvimmat lapset tarvitsevat juuri nyt kaiken huomion ja avun.

- Keskitymme ydintehtäväämme ja vetäydymme kampanjasta, sanoo Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Antturi.

- Haluamme selkeästi sanoa, että suomalaisten yrittäjien syyllistäminen ei ollut eikä ole tavoitteemme. Keskustelun kärjen kääntyminen tähän suuntaan on ollut meille järkytys. Uskomme, että ainoastaan yhteistyöllä ja vastakkainasettelua välttämällä pääsemme kohti kestävän kehityksen tavoitteita, Antturi jatkaa.

Suomen World Vision tukee yrittäjyyttä joka puolella maailmaa.

- Tuemme jatkuvasti kehitysmaiden nuoria yrittäjiä ja järjestämme yrittäjyyskoulutusta. Teemme myös arvokasta yhteistyötä suomalaisten yritysten kanssa eri puolilla maailmaa mm. äitiyspakkauskonseptin viennin myötä, Antturi avaa.

Lähdimme mukaan 430-kampanjaan, koska eriarvoisuuden vähentäminen on osa tehtäväämme. Haluamme olla mukana nostamassa esiin niitä mahdollisuuksia, joita kansainvälisen verolainsäädännön selkeyttäminen voi tarjota esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillitsemisessä tai kestävän kehityksen edistämisessä.

Keskustelu kampanjan ympärillä on kääntynyt siihen, että kampanja syyllistäisi ja leimaisi verolain mukaisesti toimivia suomalaisia yrittäjiä. Tämä ei ole ollut meidän tai 430-kampanjan tarkoitus.

Lisätiedot:

Tiina Antturi
toiminnanjohtaja-
040 5853147
etunimi.sukunimi@worldvision.fi

Suomen World Vision on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kehitysyhteistyöjärjestö. Suojelemme lapsia ja puolustamme heidän oikeuksiaan Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Suomalaisten tuella autamme 500 000 lasta ja aikuista. Työmme perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja lapsen oikeuksien edistämiseen.