close

This option is currently not available

Close close
Nuori loukkaantunut tyttö odottaa hoitoa sairaalassa maanjäristyksen jälkeen Syyrian rajakaupungissa Azazissa, Aleppon maakunnan pohjoispuolella 6. helmikuuta 2023.
8.2.2023

Lasten tilanne pahenee Syyriassa

Sadat tuhannet ovat heitteillä talvisäässä

Kuva: Nayef Al-ABOUD / AFP

Maanjäristysten jälkeisessä kaaoksessa sadat tuhannet lapset ovat tällä hetkellä taivasalla tai jopa heitteillä kotinsa ulkopuolella. Lapsia uhkaa hypotermia, kun he kamppailevat selviytyäkseen pakkasessa. Samalla kasvaa riski, että he joutuvat eroon perheistään tai hyväksikäytön uhreiksi. 

World Visionin Syyrian avustusoperaation johtajan Johan Mooijin mukaan jo valmiiksi kovia kokeneet lapset ovat hyvin haavoittuvassa asemassa. 

Kun kriisin alkuvaiheessa pyritään vastaamaan ihmisten välittömään hätään, lastensuojelutoimilla ei välttämättä pystytä auttamaan tarpeeksi nopeasti.

“Valitettavasti on ihmisiä, jotka hyödyntävät tätä haavoittuvuutta ja käyttävät hyväksi näitä lapsia silloin, kun he tarvitsevat eniten tukea ja suojelua. Lasten turvallisuus ja suojelu on World Visionin pääprioriteetti ja se tulee olemaan keskiössä myös tässä hätäapuoperaatiossa”, sanoo Mooij. 

Avustusjärjestö kartoittaa parhaillaan avun tarvetta Syyriassa ja Turkissa. Käytännön avustustyö on käynnistynyt ja järjestö toimittaa muun muassa öljyä ja lämmittimiä väliaikaisiin majoitustiloihin, jotta perheet voivat pysyä suojassa pakkaselta. 

”Humanitaarinen avun tarve oli jo valmiiksi valtava Luoteis-Syyriassa. Terveysasemat olivat jo ennestään huonosti varusteltuja eivätkä pystyneet vastamaan tarpeeseen, mutta nyt monet niistä ovat tuhoutuneet. Perheet yrittävät selviytyä pakkasessa ilman kotia ja ruokaa. Samalla he yrittävät käsitellä tämän maanjäristyksen fyysisiä ja henkisiä vaikutuksia. Pyydämme kansainvälistä yhteisöä asettamaan etusijalle nämä ihmiset, jotka ovat jo käyneet läpi niin paljon, toteaa Mooij. 

Lahjoitustiedot:

  • Tee lahjoitus verkkosivuillamme
  • Lähetä tekstiviesti AUTAN20 numeroon 16499
  • Lahjoita haluamasi summa Mobilepaylla numeroon 47727
  • Lahjoita tekemällä tilisiirto: FI32 8000 1570 7681 36 viitteellä: 1016941

Lisätiedot:

Katri Leino-Nzau
Ohjelmajohtaja, Suomen World Vision
p. +358 44 722 6020
etunimi.sukunimi@worldvision.fi