close

This option is currently not available

Close close
Ukrainan kriisiä paennut lapsi ukrainan rajalla
28.2.2022

World Vision auttaa Ukrainan kriisissä

7,5 miljoonaa lasta on Ukrainan kriisin armoilla

Suomen World Vision on käynnistänyt katastrofikeräyksen Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi. Ensivaiheessa järjestö antaa hätäapua naapurimaihin pakeneville lapsille ja perheille. 

- Olemme syvästi huolissamme erityisesti lapsista, jotka joutuvat kokemaan järkyttäviä asioita sekä jättämään kotinsa ja koulunsa, Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Miikka Niskanen sanoo.

Ukraina on 7,5 miljoonan lapsen kotimaa. Heistä 2,1 miljoonaa on alle viisivuotiaita.

- Tiedämme aiemmista konflikteista, että ne aiheuttavat pitkäkestoisia fyysisiä ja psyykkisiä ongelmia lapsille ja heidän perheilleen. Lapset saattavat myös joutua erilleen vanhemmistaan. Se lisää lapsiin kohdistuvan väkivallan ja hyväksikäytön riskiä, Niskanen varoittaa.

Arvioiden mukaan yli neljä miljoonaa ihmistä saattaa paeta ulkomaille, jos tilanne pahenee. World Visionin hätäapuoperaatio pakolaisten auttamiseksi käynnistyy Romaniassa.

- Tarkoituksena on jakaa hygienia- ja lastenhoitotarvikkeita, antaa psykologista ensiapua ja tukea lasten koulunkäynnin jatkumista. Toiminta käynnistyy todennäköisesti myös Moldovassa ja Georgiassa sekä Ukrainan sisällä World Visionin kumppanijärjestöjen kautta.

Näin voit auttaa:

• lähetä tekstiviesti AUTAN numeroon 16499 (10 €)
• lahjoita keräystilille: FI32 8000 1570 7681 36. Saaja: Suomen World Vision. Viite yksityishenkilöille: 1013449. Viite yrityksille: 1016747
• MobilePay: Laita valitsemasi lahjoitussumma numeroon 37749
• tee verkkolahjoitus: worldvision.fi/ukraina

Lisätiedot:

Miikka Niskanen
humanitaarisen avun päällikkö
miikka.niskanen@worldvision.fi
puh. 043 211 3187