close

This option is currently not available

Close close
Syyrialaisia lapsia seisomassa mutaisella pakolaisleirillä.
19.4.2023

Apua Syyrian lapsille

Lapset tarvitsevat apua selviytyäkseen maanjäristyksen tuhoisista vaikutuksista.

Miten maanjäristys vaikutti Syyriaan?

Helmikuun maanjäristys aiheutti valtavasti tuhoa Syyriassa ja Turkissa. Avun perille vieminen ja maan jälleenrakentaminen on erityisen haastavaa Syyriassa, jossa 11 vuotta jatkunut poliittinen ja sosioekonominen kriisi ei ole laantumassa. Sen lisäksi Syyriassa puhkesi 2022 koleraepidemia, joka on suoraa seurausta puhtaan veden ja sanitaation puutteesta.

Syyriassa useat perheet elävät pakolaisleireillä, joiden vesipisteet ja viemäröinnit kärsivät maanjäristyksessä merkittävistä vaurioista. Kaikille ei riitä puhdasta vettä. Lapset sairastuvat joka päivä vakavasti likaisesta juomavedestä ja huonosta hygienista.

Suomen World Vision auttaa Syyriassa

Syyrialaisia lapsia mutaisella pakolaisleirillä.

Suomen World Vision alkoi jo vuosi sitten suunnitella Syyriaan projektia, jossa autetaan erityisesti lapsia, vanhuksia ja vammaisia. Maanjäristys teki avuntarpeesta entistä akuutimman. Työmme Syyriassa pelastaa ihmishenkiä ja auttaa yli 23 000 ihmistä. Kunnostamme ja rakennamme vesipisteitä, vessoja ja vesiputkiverkostoja sekä jaamme hygieniapaketteja ja annamme tietoa koleran ehkäisystä sekä hyvän hygienian ylläpidosta.

Vajaan vuoden kestävä projekti toteutetaan Luoteis-Syyriassa kaikkein vaikeimmassa tilanteessa olevilla Shamareenin, Al Ryanin ja Siijon pakolaisleireillä.

Auta äkillisen hädän keskelle joutuneita lapsia

Kun katastrofi iskee, olemme yksi ensimmäisistä järjestöistä paikan päällä.

Osta Hätäapua lapselle -lahja

Lue lisää työstämme