close

This option is currently not available

Close close
Bramwel-vauva seisoo äitinsä sylissä ja katsoo kameraan. Bramwel on pukeutunut keltaiseen asuun, jonka sai äitiyspakkauksessa. Äiti hymyilee vauvalle.

Bramwel-vauva sai paremman alun elämäänsä

Oletko nähnyt aineettomassa lahjakaupassamme äitiyspakkauksen? Näin äitiyspakkaus auttaa.

Viisikuukautinen Bramwel naureskelee tyytyväisenä äitinsä käsivarsilla. Hän on terve ja painoakin kertyy mukavasti. Vauva-aika on kulunut täysin eri tavalla kuin esikoisen kanssa. Äitiyspakkauksen saaminen muutti monia asioita, Valentine-äiti kertoo.

Kun kaikki on hyvin, aamut noudattavat samaa kaavaa. Valentine keittää teetä ja valmistaa aamiaista savuisessa keittiössä. Aviomies Dan lähtee pellolle hoitamaan viljelyksiä. Valentine laittaa viisivuotiaan Abelin koulutielle ja jää kotiin Bramwel-vauvan kanssa. Kotihommiin kuuluu lehmän, vasikan ja kanojen hoitoa sekä siivousta ja ruuanlaittoa. Lounasaikaan Dan piipahtaa kotoa.

Huonoina aikoina lounasta ei aina ole ja aamupala tarkoittaa pelkkää teetä. Kun kuivuus iskee ja kaikki menee, perhe pärjää yhdellä aterialla päivässä. Viime aikoina on onneksi mennyt hyvin. Kenian Ngoswetiin on saatu vettä. Sade on siunaus.

- Puutarhassamme kasvaa banaaneja ja mangoja. Pelloilta saamme ruohoa myytäväksi asti, Valentine kertoo.

Valentine
Olen käynyt ottamassa kaikki tarvittavat rokotukset ja vitamiinit Bramwelille. Myös synnytyksen jälkeisistä käynneistä on ollut paljon hyötyä.

Valentine

Bramwelin äiti

Äitiyspakkaus motivoi

Kukoistavat viljelykset eivät ole ainoa kiitollisuuden aihe. Valentine sitoutui raskautensa aikana käymään säännöllisesti terveystarkastuksissa. Käynteihin sisältyi koulutuksia, joissa kerrottiin vauvanhoidosta ja terveellisestä ruokavaliosta. Houkuttimena oli tieto siitä, että perhe saa vauvan synnyttyä äitiyspakkauksen.

- Olen käynyt ottamassa kaikki tarvittavat rokotukset ja vitamiinit Bramwelille. Myös synnytyksen jälkeisistä käynneistä on ollut paljon hyötyä. Olen uskaltanut jatkaa täysimetystä, Valentine sanoo.

Esikoisen kanssa hän toimi toisin. Abel sai jo pienenä muutakin ravintoa ja sairasteli paljon.

- Abel oli Bramwelin ikäisenä paljon pienempi, ja olin kovin huolissani hänestä. Pikkuveljen kanssa kaikki on sujunut hienosti.

Bramwel istuu äitiyspakkauksen kanssa tulevan moskiittoverkon sisällä. Äiti istuu vieressä, peiton päällä. Edustalla näkyy äitiyspakkauksen laatikko.
Valentinen suosikkituote äitiyspakkauksessa on moskiittoverkko, jonka alla vauva voi nukkua ulkona varjossa.

Suosikkituotteet kovassa käytössä

Valentinen suosikkituote äitiyspakkauksessa on moskiittoverkko, jonka alla vauva voi nukkua ulkona varjossa. Se vapauttaa äidin tekemään kotiaskareita rauhassa. Hyvänä kakkosena tulee aurinkoenergialla toimiva taskulamppu.

- Ei tarvitse hoitaa vauvaa pimeässä, Valentine toteaa.

Hän mainitsee vielä vauvasaippuan ja -öljyn, jotka ovat tehneet hyvää vauvan iholle. Iloa tuottaa myös pyyhe, joka oli perheelle ihan uusi juttu.

- En ollut koskaan aikaisemmin ajatellut, että vauvan voisi kuivata, hän nauraa.

Erityiskiitoksen saavat myös pyykkivuorta helpottava pissa-alusta, tukeva kantoliina ja miehille kuuluva viitta.

- On tärkeää, että äitiyspakkauksessa on huomioitu myös isät. Ilman heidän tukeaan säännölliset klinikkakäynnit eivät onnistuisi, Valentine sanoo.

 

Bramwelin vanhemmat seisovat talonsa ulkopuolella ja hymyilevät Bramwel-vauvalle, joka on äidin sylissä.
Bramwel isänsä ja äitinsä kanssa

FAKTA

  • Suomalainen Logonet Oy kehitti yhdessä World Visionin ja paikallisten toimijoiden kanssa äitiyspakkauksen, joka soveltuu pakolaisleireille ja vaativiin olosuhteisiin globaalissa etelässä.
  • Valentinen asuinalueelle Kenian Ngoswetiin on jaettu lähes 1000 suomalaisten lahjoittamaa äitiyspakkausta. Valentinen asuinalueella moni äiti kuitenkin vielä odottaa omaa äitiyspakkaustaan. Tavoitteemme on jakaa 1000 uutta suomalaisten lahjoittamaa äitiyspakkausta vuoden 2023 aikana.
  • Äitiyspakkauksia on myös jaettu Kenian Turkanan sekä Somalian Puntlandin alueella. World Vision on jakanut lahjoittajien tuen ansiosta yhteensä jo 5000 pakkausta.
  • Saadakseen pakkauksen äidin pitää käydä odotusaikana vähintään neljä kertaa raskaudenseurannassa, synnyttää vauva terveysklinikalla ja jatkaa säännöllisiä neuvolakäyntejä vauvan syntymän jälkeen.

Sata vuotta sitten Suomessakin lapsi- ja äitiyskuolleisuuden määrä oli korkea ja kotisynnytykset olivat yleisiä. Äitiyspakkaus oli ihme, joka mullisti äitien ja vastasyntyneiden terveyden. Yhdessä tukijoidemme kanssa laitamme hyvän kiertämään.

Lahjoita äitiyspakkaus

Anna vastasyntyneelle tasa-arvoisempi alku elämään.

Lahjoita