close

This option is currently not available

Close close
Äiti pitämässä vauvansa, World Visonin äitiyspakkaus vieressään
23.2.2022

Etsimme äitiyspakkaustyöhön lisää yritystukijoita

Tee merkityksellinen vastuullisuusteko - lahjoita äitiyspakkauksia (35 euroa/kappale)

Lahjoituksellanne kenialainen tai somalialainen äiti saa perheineen äitiyspakkauksen. Pakkaus kannustaa odottavia äitejä käymään raskausaikana neuvolassa ja synnyttämään kodin sijasta terveysasemalla. Lahjalla autat vähentämään lapsi- ja äitiyskuolleisuutta ja annat vastasyntyneelle tasa-arvoisemman alun elämään.

Äitiyspakkaus sisältää muun muassa synnytyksessä tarvittavia steriilejä välineitä, kantoliinan, moskiittoverkon, aurinkoenergialla toimivan tasku-lampun sekä vauvanvaatteita. Muovisessa laatikossa voi säilyttää tavaroita ja kylvettää vauvaa.

Lahjoita äitiyspakkauksia:

Suomen World Vision ry
Tilinumero: FI32 8000 1570 7681 36
Viite: 1018347

10 pakkausta – 350 euroa
30 pakkausta – 1050 euroa
100 pakkausta – 3500 euroa

Äitiyspakkauksia lahjoittaneet yritykset saavat halutessaan käyttöönsä viestintämateriaalia, jonka avulla lahjoituksesta voi helposti kertoa myös sidosryhmille.

Lataa kuva »

Tietoa äitiyspakkaustyöstämme Keniassa

Lahjoituksellanne äidit Kenian köyhällä maaseutualueella Ngoswetissa saavat äitiyspakkauksen ja osallistuvat raskaudenajan seurantaan. Länsi-Keniassa noin 400 kilometrin päässä Nairobista sijaitseva Ngoswet koostuu kymmenistä pienistä kylistä, jotka sijaitsevat sekä alhaalla laaksossa että sitä ympäröivillä jyrkillä vuorenrinteillä. Ngoswetissa asuu noin 38 000 ihmistä. Seutu kärsii ajoittain kuivuudesta ja joskus myös rankkasateista, jotka saattavat aiheuttaa maanvyörymiä. Liikkuminen Ngoswetissa on haastavaa, sillä alueen läpi kulkee vain yksi autotie. Paikallisklinikoille mennään synnyttämään noin 10 kilometrin säteeltä, yleensä kävellen tai moottoripyörätaksilla. Alueen haasteita ovat muun muassa puhtaan veden puute ja siitä johtuvat sairaudet sekä lasten koulutuksen ja terveydenhuollon heikko taso.

Keniassa jaettavan äitiyspakkauksen ovat kehittäneet Logonet Oy, Suomen World Vision ja paikalliset toimijat. Pakkaus soveltuu sekä pakolaisleireille että vaativiin olosuhteisiin kehitysmaissa. Logonet Oy on toimittanut yli 15 vuoden ajan tuotteita suomalaiseen äitiyspakkaukseen. Olemme laajentaneet äitiyspakkaustyötä myös Somaliaan ja Etiopiaan.

Äitiyspakkauksen sisältö esiteltynä
Kenian kartta, johon merkattu Ngoswetin sijainti

Toistetaan Suomen ihme kehittyvissä maissa

Aloitimme äitiyspakkausten antamisen Keniassa Kakuman pakolaisleirillä 2018. Pilottihanke sai aikaan niin merkittäviä tuloksia, että laajensimme sitä Kenian maaseudulle Ngoswetiin. Paikallisklinikoiden käyntimäärät nousivat Ngoswetissa vuonna 2019 noin puolella edellisvuoteen verrattuna niissä kylissä, joissa odottaville äideille tarjottiin mahdollisuutta äitiyspakkaukseen. Kotisynnytyksiä ei raportoitu enää juuri ollenkaan.

Korona-aika toi kuitenkin uusia haasteita. Se vähensi aluksi ihmisten halua käydä terveysasemalla, koska viruksen pelättiin leviävän siellä helpommin. Äitiyspakkaustyöhömme kuuluu kylissä toimivien paikallisten vapaaehtoisten terveyslähettiläiden koulutus. Heidän valistustyönsä ansiosta pelot saatiin hälvenemään.

Keniassa on jaettu jo yli 2 000 suomalaisten lahjoittamaa äitiyspakkausta. Etsimme projektille nyt myös lisää yritystukijoita, jotta saamme laajennettua äitiyspakkausten jakelua isoin askelin. Tällä hetkellä Kenian Ngoswetissa on tarve noin 1000 äitiyspakkaukselle. Jokaisella lahjoitetulla äitiyspakkauksella on suuri merkitys, sillä jokainen pakkaus auttaa vähentämään lapsi- ja äitiyskuolleisuutta ja tuo vastasyntyneelle tasa-arvoisemman alun elämään. Terveysklinikalla syntynyt vauva saa syntymätodistuksen, jota tarvitaan esimerkiksi peruskoulun loppukokeessa ja terveyspalveluissa. Se mahdollistaa hänelle ihmisarvoisemman elämän ja omien asioiden hoitamisen myös oikeusteitse.

Kun äitiyspakkausprojekti on saatu onnistuneesti skaalattua, tavoitteenamme on, että Kenian valtio ottaa vastuun äitiyspakkausten jakelusta. Näin saavutamme kestäviä tuloksia.

Sata vuotta sitten Suomessakin lapsi- ja äitiyskuolleisuuden määrä oli korkea ja kotisynnytykset olivat yleisiä. Äitiyspakkaus oli ihme, joka mullisti äitien ja vastasyntyneiden terveyden. Yhdessä yritystukijoidemme kanssa laitamme hyvän kiertämään.

World Vision Kenian työntekijä kolmen äidin kanssa, jotka kaikki pitävät äitiyspakkauksen käsissään ja hymyilevät kameralle

Branwel sai apua äitiyspakkauksesta

- Vauva-aika on kulunut täysin eri tavalla kuin esikoiseni kanssa. Äitiyspakkauksen saaminen muutti monia asioita, kenialainen Valentine-äiti kertoo.

Saadakseen pakkauksen äidin pitää käydä odotusaikana vähintään neljä kertaa raskaudenseurannassa, synnyttää vauva terveysklinikalla ja jatkaa säännöllisiä neuvolakäyntejä vauvan syntymän jälkeen.

- Olen käynyt ottamassa kaikki tarvittavat rokotukset ja vitamiinit Bramwelille. Myös synnytyksen jälkeisistä käynneistä on ollut paljon hyötyä. Olen uskaltanut jatkaa täysimetystä. Esikoisen kanssa toimin toisin. Hän sai jo pienenä muutakin ravintoa ja sairasteli paljon. Olin jatkuvasti huolissani.

Kenialaisen Valentinen suosikkituote äitiyspakkauksessa on moskiittoverkko, jonka alla vauva voi nukkua ulkona varjossa, eivätkä malariahyttyset uhkaa vauvan henkeä. Se vapauttaa äidin tekemään kotiaskareita rauhassa. Hyvänä kakkosena tulee aurinkoenergialla toimiva taskulamppu, koska sen ansiosta vauvaa ei tarvitse hoitaa öisin pimeässä. Äitiyspakkaukseen kuuluu myös perinteinen miesten käyttämä maasai-huopa, joka ilahduttaa äitiysterveystyötä tukevaa perheenisää.

Bramwel ja Valentine
Viisikuukautinen Bramwel naureskelee tyytyväisenä äitinsä käsivarsilla. Hän on terve ja painoakin kertyy mukavasti.

Katso video äitiyspakkaustyöstä

Aloitimme äitiyspakkausten antamisen Keniassa Kakuman pakolaisleirillä 2018. Pilottihanke sai aikaan niin merkittäviä tuloksia, että laajensimme sitä Kenian maaseudulle sekä vuonna 2021 myös Somaliaan.

Tule mukaan positiiviseksi muutosvoimaksi. Lahjoita äitiyspakkauksia.

Suomen World Vision ry
Tilinumero: FI32 8000 1570 7681 36
Viite: 1018347

10 pakkausta – 350 euroa
30 pakkausta – 1050 euroa
100 pakkausta – 3500 euroa

Suomen World Vision
Olemme yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä, World Visionia. Toimimme kansainvälisesti 99 maassa. Suojelemme lapsia ja puolustamme heidän oikeuksiaan Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Suomalaisten tuella autamme yli kahta miljoonaa lasta ja aikuista. Valvomme tarkasti sekä varojen käyttöä että kehitysyhteistyön tuloksellisuutta. Virallisia kumppaneitamme ovat Suomen ulkoministeriö, Vastuullisen lahjoittamisen Ry sekä Euroopan komissio. Järjestömme lahjoitukset kerätään Suomen poliisihallituksen myöntämän virallisen rahankeräysluvan alaisina (RA/2021/1328).

Lisätietoja
Oona Rintala
Suomen World Vision
Yritysyhteistyö- ja suurlahjoittajasuhteet
Tel. +358 46 878 3896
oona.rintala@worldvision.fi