close

This option is currently not available

Close close
World Visionin työntekijä kahden lapsen kanssa kukkien keskellä
3.1.2022

Ilahduttavia tuloksia, olkaa hyvä!

Vaikka viimeiset kaksi vuotta ovat olleet pandemia-ajan synkistämiä, myös paljon hyvää on tapahtunut. 

Poimimme tähän muutamia työmme tuloksia

 • 7 570 alle 5-vuotiasta lasta sai tuellamme syntymätodistuksen. Se mahdollistaa pääsyn terveysja koulutuspalveluihin sekä omien asioiden hoitamisen oikeusteitse.
 • Etiopiassa viranomaiset myönsivät 16 metsäosuuskunnalle käyttöoikeudet metsäalueisiin, mukaan lukien oikeudet hiileen (carbon rights). Metsähankkeissa tähän menee yleensä vuosia, eikä onnistuminen ole varmaa. Nyt tämä kävi nopeasti ja jokainen osuuskunta onnistui. Huomionarvoista on myös se, että jopa 94 prosenttia istutetuista taimista selvisi. Pian kasvaa metsää, joka hillitsee ilmastonmuutosta, säilyttää luonnon monimuotoisuutta ja tukee maanviljelyä.
 • Koulutimme 152 uutta terveysvapaaehtoista Intian Hoshangabadissa ja Rajnadgaonissa. He kiertävät kodeissa, neuvovat terveysasioissa ja ohjaavat tarvittaessa eteenpäin sairaanhoitoon. Heillä on myös iso rooli koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä.
 • Parannamme noin 143 000 burundilaisen pakolaisen terveyttä. Rakennamme esteettömiä vesipisteitä ja vessoja, joihin myös vammaisilla ihmisillä on pääsy. Annamme hygieniakasvatusta ripulitautien välttämiseksi ja jaamme tietoa tartuntataudeilta suojautumisesta.
 • Ruandan nuorisotyöllisyysprojektissa 250 nuorta saa vuosittain ammattikoulutusta, yrittäjyyskasvatusta sekä elämäntaito-opetusta. Tukea saavat yhteisön haavoittuvimmassa asemassa olevat 15–30-vuotiaat nuoret, kuten nuoret naiset, koulunsa keskeyttäneet nuoret, orvot ja vammaiset ihmiset
 • Pandemia-ajasta huolimatta Kenian ohjelma-alueella järjestettiin viime vuonna pienryhmäkeskusteluja 25 kylässä, joissa silpomista vielä esiintyy. Näihin koulutuksiin osallistui noin 700 tyttöä ja 300 poikaa.
 • Rakennutamme turvataloja, joissa silpomista ja lapsiavioliittoa paenneet tytöt jatkavat koulunkäyntiä. Vuonna 2019 Kenian Sookiin rakennettiin turvatalo, jossa opiskelee nyt noin 120 silpomista paennutta tyttöä.Tänä vuonna valmistui kaksi uutta turvataloa: toinen noin 60 tytölle ja toinen noin 100 pojalle. Myös monet pojat joutuvat keskeyttämään opintonsa varhaisen avioliiton takia.

Tiesitkö, mikä osuus lahjoituksistasi menee perille?

Kulurakenne. Lahjoituksista 76 % ohjataan lasten auttamiseen.

Fakta: World Vision ja korona

 • Kansainvälinen World Vision -verkosto käynnisti maaliskuussa 2020 historiansa mittavimman avustusoperaation. Apua on annettu kaikissa toimintamaissamme, mutta erityisesti on keskitytty maailman vaarallisimpiin paikkoihin: konfliktialueille, slummeihin ja pakolaisleireihin. Apua on tähän mennessä saanut yli 66 miljoonaa ihmistä. Heistä noin 30 miljoonaa on lapsia.
 • Terveydenhuollossa työskenteleville on tarjottu yli 11 miljoonaa maskia.
 • Tietoa ja koulutusta käsienpesun tärkeydestä on annettu 35,2 miljoonalle ihmiselle. Nyt 115 000 yhteisössä on uusi yhteinen käsienpesupiste.
 • Yli 1,5 miljoonaa opetusmateriaalipakettia on jaettu tukemaan etäkoulunkäyntiä.

Sinäkin voit auttaa

Ryhdy kummiksi ja auta kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia

Ryhdy kummiksi

Lue lisää aiheesta