close

This option is currently not available

Close close
Näkymä virtuaalisesta näyttelystä
23.5.2023

Virtuaalinen näyttely esittelee avustustyötä

Valokuvaajien unohtumattomia kohtaamisia eri puolilta maailmaa

Suomen World Vision täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi olemme kutsuneet neljä ammattikuvaajaa mukaan virtuaalisen valokuvanäyttelyyn.

Mukana ovat valokuvaajat Minna Annola, Laura Oja, Sara Pihlaja sekä Pasi Liesimaa. He ovat kukin valinneet viisi kuvaa ja kohtaamista, jotka ovat jääneet muistoihin kuvausmatkoilta eri maissa.

Kaikki valokuvaajat ovat vierailleet Suomen World Visionin kehitysyhteistyön tai humanitaarisen avun projekteissa. Näyttelyssä nähdään kuvia Ruandasta, Keniasta, Intiasta, Ugandasta sekä Kambodzasta.

Osa kuvista vie ajankohtaan, jolloin tarve tuelle tai hätäavulle on ollut suuri. Osa taas kertoo toivosta ja tuloksista yhteistyön päättyessä.

Toivomme, että näyttelyn kuvista välittyy järjestön perustajan Ulla Tervon ajatus siitä, että auttamisessa on kyse ihmisyydestä. Auttaminen on toisen ihmisen, lapsen tai aikuisen, kunnioittamista, kuuntelemista ja olemassa olevien mahdollisuuksien näkemistä.

Vuonna 1983 noin 100 suomalaista tuki apua tarvitsevia lapsia World Vision -kummeina. Vuonna 2023 lasten oikeuksia puolustaa jo 17 000 suomalaista kummia ja kuukausilahjoittajaa. Suomen World Visionin avun piirissä on noin kaksi miljoonaa lasta ja aikuista Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.