close

This option is currently not available

Close close
Sirpa Solehmainen tutkii kenialaisen äidin kanssa äitiyspakkauksen sisältöä
30.5.2023

Katso kuvat: Kolme kohtaamista

Kokosimme 40-vuotisjuhlamme kunniaksi kuvia unohtumattomista kohtaamisista

Kokoamme 40-vuotisjuhlamme kunniaksi kuvia ja tarinoita kohtaamisista, jotka eivät unohdu.

Kohtaamisia-juttusarja näkyy Suomen World Visionin uutiskirjeissä ja sosiaalisessa mediassa koko juhlavuoden ajan. Tässä kolme unohtumatonta hetkeä!

Srou, Lai ja Tang

Kolme kambodzalaista siskoa istuvat riippumatossa yhdessä

Kuvassa ovat Srou, 15, ja hänen pikkusiskonsa Lai, 10, ja Tang, 8.

Srou oli vasta 15-vuotias, mutta huolehti päivittäin pikkusiskoistaan. Vanhemmat olivat joutuneet matkustamaan toiselle paikkakunnalle työn perässä. Srou esitteli reippaasti huonokuntoista taloa, mutta kun puhe kääntyi heidän vanhempiinsa, hän alkoi itkeä.

Laitoin heti kameran pois.

Matkan jälkeen mietin usein, mitä heille kuuluu. Sain tietää, että World Vision järjesti vanhemmille töitä kotiseudulta. Tytöt eivät asu enää yksin. Siitä tuli todella hyvä mieli.

Valokuvaaja Pasi Liesimaa kohtasi kambodzalaiset tytöt Santukissa 2017.

Katso videolta mitä lapsille kuului vuonna 2021 »

Äitiyden iloa

Sirpa Solehmainen tutkii kenialaisen äidin kanssa äitiyspakkauksen sisältöä

Kuva on Keniasta vuodelta 2017. Pääsin vierailemaan tuoreen äidin luona ja esittelin hänelle äitiyspakkauksen tuotteita. Äidin nimi oli Josephine.

Kuvasimme äitiyspakkauskuvia, ja tilanne oli nuorelle äidille jännittävä. Tehtäväni oli saada hänet rentoutumaan ja kerätä hieman taustatietoja. Aluksi tunnelma oli jännittynyt, mutta lopulta aivan ihana.

Äitiys on samanlaista kaikkialla. Josephinen rakkaus pienokaistaan kohtaan oli käsinkosketeltavaa. Oli myös kiva hypistellä yhdessä äitiyspakkauksen ihanuuksia, joilla on tosi tärkeä merkitys uuden ihmisen alkutaipaleella.

Sirpa Solehmainen tapasi Josephinen toimiessaan varainhankintajohtajana Suomen World Visionissa.

Lastenkerhoista yliopistoon

Celia perulaisten lasten kanssa

Aloitin vuonna 2010 Renacerin alueohjelman koordinaattorina. Minulle oli erityisen tärkeää tehdä töitä juuri Suomen World Visionin kanssa, koska järjestö oli aiemmin tukenut korkeakouluopintojani stipendillä. Se motivoi minua tekemään töitä lasten ja nuorten hyväksi ja heidän osallistumismahdollisuuksiensa parantamiseksi.

Aloimme kouluttaa opettajia ja perustimme lasten ja nuorten kerhoja. Olen ylpeä siitä, miten heidän taitonsa lisääntyivät. Esimerkiksi Nayeli, Cristhian, Ricki ja Keyla opiskelevat nyt yliopistossa kaivostekniikkaa, lääketiedettä, rakentamista ja elintarviketiedettä. Tulevaisuudessa he tekevät varmasti paljon kotiseutunsa eteen.

Celia Cerda Vasquéz on Ayacuchon aluekoordinaattori.

Lue lisää työstämme