close

This option is currently not available

Close close
Isoisä ja lapsi Intiassa.
25.9.2023

Kohtaamisia: “Pieni poika kulki vierellämme”

Kokosimme 40-vuotisjuhlamme kunniaksi kuvia unohtumattomista kohtaamisista.

Juhlavuotemme kunniaksi kerromme hetkistä, jotka eivät unohdu. Tällä kertaa muistonsa antavat autonkuljettaja Titus Teimuge, Suomen World Visionin perustaja Ulla Tervo ja valokuvaaja Minna Annola.

Lapsille kasvomaskeja

Titus Teimuge, autonkuljettaja Kenian World Visionissa, jakamassa kasvomaskeja lapsille.

Kuva on otettu 2021 kesällä Kocholwon-koulun pihalla Ngoswetissa Keniassa. Jaamme kasvomaskeja lapsille koronapandemian aikana.

Lasten oikeuksien puolustaminen on ollut minulle eteenpäin vievä voima. Esimerkiksi näitä kasvomaskeja oli riittävästi, mutta meidän piti vaatia niiden jakamista myös lapsille.

Monissa maissa lapsilta kielletään yhä heidän oikeuksiaan itsekkäistä ja kulttuurisista syistä.

Olen työskennellyt yli 35 vuotta lasten hyväksi ja jatkan yhä, vaikka olen jo eläkkeellä.

Titus Teimuge, autonkuljettaja Kenian World Visionissa. Eläkkeelle 2021.

Tulion muistan aina

Guatemalalainen Tulio, 5, Suomen World Visionin kenttämatkalla 1990.

Kuvassa on guatemalalainen Tulio, 5, jonka tapasin Suomen World Visionin kenttämatkalla 1990. Pieni poika kulki vierellämme iso sombrero päässä ja aivan liian pieni paita päällä. Hänestä näki, että hän on aliravittu.

Saimme tietää, että Tulio on isätön poika, jonka äiti jätti sukulaisten huostaan. Sukulaiset teettivät pojalla päivittäin raskasta työtä. Kun lähdimme pois, poika juoksi housujaan kannatellen automme perässä.

Tulion tapaaminen vahvisti ajatteluani siitä, miten lapsikeskeisen järjestön pitää toimia. Meidän on pidettävä huolta heikoimmista ja vaikutettava lasten elinympäristöön siten, että heidän elämänsä muuttuu paremmaksi.

Ulla Tervo aloitti 1983 Suomen World Visionin ensimmäisenä työntekijänä

Isoisä ja lapsi

Isoisä ja lapsi Intiassa.

Kuva on otettu Intiassa 2013, kun olimme dokumentoimassa Suomen World Visionin päättyvää hanketta Ambegaonissa Intiassa.

Tässä kohtaamisessa oli jotain todella syvää. Kuvassa tuntuu ikään kuin yhdistyvän Ambegaonin menneisyys ja tulevaisuus.

Valokuvaaja Minna Annola

Lue lisää työstämme