close

This option is currently not available

Close close
tyttö pitelee oranssia kirjaa kädessään

Lapset kouluun

Koulunkäyntiin täytyy rohkaista koronan keskelläkin

18-vuotias indonesialainen Vera joutui melkein hautaamaan unelmansa yliopisto-opinnoista koronapandemian tähden. Maanviljelijäperhe oli luovuttaa talousvaikeuksien keskellä, mutta World Visionin työntekijältä saatu tuki ja kannustus sai perheen taistelemaan lapsiensa koulutuksen puolesta.  

Sekadau Regency -maakunnassa Indonesiassa koulun keskeyttäminen on edelleen yleinen ongelma. Tähän tilastoon oli päätyä myös 18-vuotias Vera: lukiolainen, luokkansa paras oppilas ja kotiseutunsa lastenryhmäaktiivi.  

Veran äiti Lingling ja hänen miehensä viljelevät maata. Jo ennestään niukka toimeentulo kapeni vain 200 000 rupiaan (12€) kuukaudessa koronapandemian alkamisen jälkeen. Veran tulevaa koulutusta vasten säästetty raha katosi Veran isän säästökassan työntekijän taskuun. Perhe ei nähnyt enää muita vaihtoehtoja kuin Veran ja hänen kahden sisaruksensa ottaminen pois koulusta

18-vuotias tyttö valkoisessa kouluasussa
18-vuotias indonesialainen Vera joutui melkein hautaamaan unelmansa yliopisto-opinnoista koronapandemian tähden.

Käänteentekevä keskustelu  

- Me olimme luovuttamassa Veran kouluttamisesta. Kun aloimme olla epätoivoisia, meille tuli Indonesian World Visionin työntekijä. Mietimme yhdessä perheen vaikeuksia ja ratkaisuja niihin. Meitä rohkaistiin jatkamaan lastemme kouluttamista. Jos lapsi haluaa käydä koulua, vanhempien tulisi yrittää lähettää hänet kouluun, Lingling-äiti muistelee saamaansa elintärkeää henkistä tukea ja rohkaisua. 

Lyhyt vierailu antoi Veralle toivon kipinän. Vanhempien saaman kannustuksen rohkaisemana Vera voi jatkaa koulunkäyntiään. Veran älykkyys ja opinhalu sai Linglingin ja hänen aviomiehensä vakaasti päättämään, että Vera saa toteuttaa unelmansa keinolla millä hyvänsä. 

World Vision on tukenut myös pandemian keskellä  

- Totesin keskustelussa Linglingille, että koulutus on ensiarvoisen tärkeää. Lapset voivat toteuttaa unelmansa, ja olla tulevaisuudessa parempia isiä ja äitejä. Sinä et ehkä voi enää itse mennä kouluun, ja siksi sinulla on vaikeaa. Sinun tulee lähettää lapsesi kouluun niin, että heidän tulevaisuutensa on helpompaa. Jos sinulla on tahtoa, löydämme varmasti keinon, Veran vanhempien kanssa keskustellut World Visionin koordinaattori Paskalis muistelee.  

Vera on innoissaan opintojen jatkamisesta. Hän sai tunnustusta ollessaan paras luokan 31 oppilaasta. Lisäksi hän voitti myös World Visionin järjestämän korona-aiheisen sanaristikkokisan. Vera aikoo jatkaa opintojaan yliopistoon saakka.  

Vera osallistuu myös aktiivisesti erilaisten lastenryhmien toimintaan. Hän on opiskellut valokuvausta, hallintoa ja kanankasvatusta. Pandemian aikana hän sai World Visionin ohjelmasta monenlaista apua, kuten COVID-19 tietoutta ja pääsi käyttämään saippuaa ja käsienpesupaikkoja, jotka sijoitettiin Veran kotiseudulle ja kouluihin. 

- Toivon hartaasti, että Vera ottaa koulun edelleen tosissaan, Lingling toivoo tyttärensä tulevaisuudelle.

 

Auta kummina

Auta Veran kaltaisia lapsia kummina

Ryhdy kummiksi

Lue lisää