close

This option is currently not available

Close close
Kambodzalaisia koulutyttöjä

Pitkäaikaiset koulukummit kertovat:

”Kummilasten tukemisella on iso kasvatuksellinen merkitys”

Tiesitkö, että koulu, luokka tai vaikkapa vanhempainyhdistys voi ryhtyä kummiksi? Pitkäaikaiset koulukummit kertovat, millaista hyötyä ja iloa he ovat kummiudesta saaneet.

”Jo monia vuosia sitten ajattelin, että mitä konkreettista nekin opiskelijat, joilla ei ollut mahdollisuutta osallistua leirikoulutoimintaan, voisivat tehdä espanjan kielellä. Päätin ottaa luokalleni kummilapsen Latinalaisesta Amerikasta. Koulumme on Vihreä lippu -koulu, ja kestävä kehitys on keskeinen tavoitteemme. Mielestäni kummilapsitoiminta sopi tähän hyvin. Meillä on jo kolmas kummilapsi. Opiskelijat ovat vuosittain kirjoittaneet kummilapselle kirjeitä ja satuja sekä esitelleet Suomea espanjaksi. Ja ilolla olemme lukeneet kummilapsemme kuulumisia. ”

Marja-Liisa Laine
Helsingin kielilukion espanjan ja latinan opettaja

 

”Idea kummiksi ryhtymisestä lähti liikkeelle, kun mietimme, miten saisimme luontevasti kansainvälisyyskasvatusta koulullemme. Halusimme jotakin, missä lapset pääsisivät itse toimimaan ja vaikuttamaan. Mikä onkaan parempi tapa kuin koulun oma yhteinen kummilapsi! Kummilasten tukemisella ja heidän elämänsä seuraamisella on ollut ja tulee olemaan vielä pitkään koulumme lapsille iso kasvatuksellinen merkitys. Tämä on meille pitkäaikainen sitoumus ja tärkeä yhteisöllinen asia. Monet lapset ovat jo lähteneet yläkouluun, ja joka vuosi taas uudet ekaluokkalaiset pääsevät osallistumaan ja vaikuttamaan kummilasten elämään.

On tärkeää näyttää lapsille, miten erilaista elämä maapallollamme voi olla. Kaikkein tärkeintä heille on nähdä, miten omalla pienellä hyvällä teolla voi olla valtava merkitys toisen elämälle. Tämä on varmasti ollut ihaninta kummiudessa.”

Johanna Kuivanen
Kangasalan Ruutanan koulun kieltenopettaja

 

”Koulumme on ollut jo pitkään mukana kummilapsitoiminnassa, joten meille oli tärkeää jatkaa sitä. Koemme toiminnan merkitykselliseksi, sillä apua tarvitsevia on paljon. Olemme myös järjestäneet taksvärkin, jolla on rahoitettu kummilapsen koulunkäyntiä. Taksvärkin avulla kaikki koulumme opiskelijat ovat päässeet auttamaan. Kummilapsen kanssa on ollut kiva käydä kirjeenvaihtoa.”

Oona Turma ja Roosa Pöntiö
Muuramen lukion opiskelijat

KIINNOSTUITKO?

Luokkasi tai koulusi pääsee kummiksi 30 eurolla kuukaudessa. Raha menee kummilapsen koko kotiseudun auttamiseen. Kummilapsi ja hänen yhteisönsä saa muun muassa puhdasta vettä, koulutusta, monipuolisempaa ravintoa ja terveydenhoitoa.

Kummilapsen ja hänen kotiseutunsa muutosta on helppo seurata valokuvien, videotervehdysten, vuosittaisen raportin sekä kirjeenvaihdon kautta. Nämä tiedot voi jakaa koulun somessa tai intranetissä. Näin koko koulu pääsee osaksi auttamisen iloa ja kuulee kuulumisia kaukomailta.

Lisätietoa: kummilapsi koululle ja asiakaspalvelu@worldvision.fi tai soittamalla 096 818 300 (arkisin 10–15).