close

This option is currently not available

Close close
Lapsi kirjoittamassa kirjettä kummilleen
18.2.2022

Lasten rahalahjakirjeet Plus-palveluun

Kummit ovat jo noin vuoden ajan saaneet kummilastensa esittely- ja vastauskirjeet luettavaksi Plus-palvelun kautta. Jatkossa myös kiitoskirjeet lapsille annetuista henkilökohtaisista rahalahjoista tulevat kummeille Plussan kautta. 

Kummi voi antaa lapselle 100–150 euron suuruisen rahalahjan kerran kalenterivuodessa. Lahjasta 75% käytetään kummilapsen ja hänen perheensä hyväksi ja 25% yhteisön hyväksi esimerkiksi koulujen kunnostamiseen. Jokaisesta rahalahjasta hyötyvät kummilapsen ohella siis myös muut alueen lapset.

Helsinkiläinen Janica on ollut intialaisen Kajalin kummi yli kahdeksan vuotta. Kummiuden aikana Janica on pitänyt Kajaliin yhteyttä postitse ja koronan aikana pääasiassa Plus-palvelun kautta. Janican mielestä on kätevää, että Plussan kautta kummilapselle voi helposti lähettää pienen tervehdyksen puhelimella napatun kuvan kera. Tammikuussa Janica sai ensimmäisen kerran kiitoskirjeen Kajalille antamastaan rahalahjasta luettavaksi Plussaan.

”Rahalahjakirje toimi hyvin myös Plussan kautta saatuna ja sitä oli mukava lukea. On hienoa nähdä, millä tavalla lahjani on auttanut koko Kajalin perhettä. Halutessani voin myös tulostaa kirjeen ja kuvan talteen paperille.” Janica kertoo.

Janica on myös aiemmin antanut rahalahjan, ja hän pitää tärkeänä, että rahalahja hyödyttää kummilapsen ohella koko perhettä ja sen käytöstä päätetään perheen kanssa. Aiemmalla lahjalla perhe osti uuteen taloonsa ovet.

”Rahalahja on minulta kummilapselleni ja hänen perheelleen ystävyyden osoitus, jonka voin tehdä mahdollisuuksieni mukaan. Paketin lähettäminen kummilapselle postissa voi tuottaa päänvaivaa ja sopivan lahjan löytäminen voi olla hankalaa. Rahalahjalla perhe hankkii jotain varmasti tarpeellista.”

Ohjeet rahalahjan antamiseen löydät täältä.

Mitä muuta löydät Plus-palvelusta?

Plus-palvelun kautta voit nähdä, millaista työtä kummilasten parissa tehdään ja millaisia tuloksia saamme yhdessä aikaan. Palvelussa ovat kaikki kummilapsesi kuvat ja videot ja niihin on helppo palata aina halutessasi. Lähetä viesti -toiminnolla voit lähettää kätevästi sähköisen viestin kummilapsellesi ja liittää mukaan halutessasi valokuvan.

Plussaan pääset kirjautumaan täällä. Plus-palvelu on helpoin yhteytesi kummilapsesi maailmaan!