close

This option is currently not available

Close close
Etelä-Sudanilainen lapsi äitinsä sylissä
13.6.2022

Näin yritykset voivat auttaa nälkäkriisissä

Lapset kärsivät maailmanlaajuisessa nälkäkriisissä. Tarve hätäavulle on valtava. Yrityksen tekemän lahjoituksen avulla toimitamme ruokaa ja puhdasta vettä nälästä kärsiville lapsille ja perheille.

Olemme Maailman ruokaohjelman suurin jakelukumppani, ja avustustyömme on ensivaiheessa käynnissä 24 maassa. Jaamme ruokatarvikkeita esimerkiksi Etiopiassa, Somaliassa, Nigeriassa, Jemenissä ja Afganistanissa. Jopa 45 miljoonaa ihmistä 43 eri maassa uhkaa nälkiintyminen ja kuolema, jos he eivät saa välitöntä hätäapua.

Apua tarvitaan nyt.

Lahjoita ja auta globaalissa nälkäkriisissä:

Suomen World Vision ry

Tilinumero: FI32 8000 1570 7681 36

Viite: 1021240

Maksa lahjoitus kortilla: 

Näin lahjoituksenne auttaa

Lahjoituksenne käytetään globaalissa nälkäkriisissä siellä, missä tarve on suurin. Arvostamme kaiken kokoisia lahjoituksia.

50 eurolla tukea viljelyyn

Perhe, jossa kärsitään aliravitsemuksesta, saa koulutusta kasvien viljelyyn ja säilytykseen sekä lasten monipuoliseen ruokavalioon ja aliravitsemuksen hoitoon. Perheet saavat lisäksi siemeniä, taimia ja tarvikkeita oman kasvimaan rakentamiseen.

200 eurolla ruokaa lapsille

Tuemme kyläyhteisöjen ruoantuotantoa, jotta perheillä olisi monipuolista ravintoa vuoden jokaisena päivänä. Erityisesti aliravittujen lasten terveyttä seurataan ja perheitä koulutetaan tekemään ravitsevaa ruokaa. Oikeat kasvilajikkeet, työkalut sekä viljelykoulutus lisäävät tuotantoa ja auttavat perheitä selviämään kuivista kausista.

5 000 eurolla puhdasta vettä

Rakennamme puhtaan veden lähteitä sekä kastelujärjestelmiä viljelyn tueksi. Vesiputkiverkosto sekä perheiden lähelle tuodut vesipisteet lyhentävät päivittäisiä vedenhakumatkoja ja tuovat veden kouluille ja terveysasemille. Puhdas vesi vähentää lapsikuolleisuutta.

Rahoitusta ja tukea tarvitaan

Jatkuvat katastrofit ja konfliktit sekä äärimmäinen köyhyys ovat heikentäneet ihmisten mahdollisuuksia selvitä nälkäkriisistä. Lisäksi koronapandemia ja Ukrainan konfliktin vaikutukset ovat pahentaneet ruokapulaa.

World Visionin avustusohjelma on suunniteltu 18 kuukauden mittaiseksi. Tavoitteena on saada kokoon miljardi dollaria, jolla autetaan 20 miljoonaa ihmistä, joiden tilanne on kaikkein vaikein. Suoran avustustoiminnan lisäksi operaatiossa tehdään myös vaikuttamistyötä esimerkiksi sen suhteen, että satamia ja kaupankäynnin väyliä pidetään avoimina sekä tehostetaan nopeasti paikallista ruuan tuotantoa.

Miikka Niskanen
“Kansainvälinen yhteisö ei saa unohtaa nälkää näkeviä lapsia.”

Miikka Niskanen

Humanitaarisen avun päällikkö, Suomen World Vision

Lämmin kiitos tuestanne. Annamme mielellämme lisätietoja.

Annette Gothóni
Suomen World Vision
toiminnanjohtaja
p. +358 40 595 0892
annette.gothoni@wveu.org

 

Suomen World Vision

Olemme yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä, World Visionia. Toimimme kansainvälisesti 99 maassa. Suojelemme lapsia ja puolustamme heidän oikeuksiaan Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä kriisialueilla ympäri maailman. Humanitaarinen apumme keskittyy katastrofin keskelle joutuneiden lasten sekä vammaisten ihmisten tukemiseen. Valvomme tarkasti sekä varojen käyttöä että työmme tuloksellisuutta. Virallisia kumppaneitamme ovat Suomen ulkoministeriö, Vastuullisen lahjoittamisen ry sekä Euroopan komissio. Järjestömme lahjoitukset kerätään Suomen poliisihallituksen myöntämän virallisen rahankeräysluvan alaisina (RA/2021/1328)