close

This option is currently not available

Close close
Ukrainalainen pikkutyttö seisoo telttojen keskellä halaamassa nallea
25.8.2022

Näin yritykset voivat auttaa Ukrainan kriisissä

Apua tarvitaan edelleen, vaikka tilanne on jatkunut jo kuukausien ajan. Monessa yrityksessä pohditaan keinoja auttaa Ukrainan kriisissä. Yrityksen tekemän lahjoituksen avulla voimme antaa hätämajoittuneille ihmisille tarvikkeita, turvaa sekä psykologista apua. Lisäksi tuemme pakolaislasten koulunkäynnin jatkumista. Yritykset voivat auttaa ukrainalaisia ilman lahjaveroa.

World Visionin avustustyön tavoitteena on tukea yli 500 000 ihmistä Ukrainassa, Romaniassa ja Moldovassa huhtikuuhun 2023 mennessä.

Näin lahjoituksenne auttaa

1 650 euroa
koulutarvikkeita ja puuhakirjoja 300 pakolaislapselle. Nämä turvaavat opiskelun jatkumista ja lohduttavat kriisitilanteessa

2700 euroa
hygieniapaketti sadalle kodistaan paenneelle perheelle (sisältää mm. saippuaa, pesuainetta, kuukautissuojia, pienen ensiapulaukun, hammastahnaa ja hammasharjan)

16 500 euroa
lastenhoitopaketti 500 lapsiperheelle (sisältää mm. vaippoja, puhdistusaineita sekä muita lastenhoitotarvikkeita)

Tietoa avustustyön tuloksista

World Vision on ollut ensimmäisten joukossa auttamassa kotoaan panneita lapsia ja perheitä. World Visionin työssä on käynnistynyt kesäkuussa 2022 toinen vaihe, jossa työmme kriisialueella muuttuu vähitellen akuutista hätäavusta pitkäkestoisen humanitaarisen tuen tarjoamiseen.

Lahjoittajien tuella World Vision on heinäkuuhun 2022 mennessä auttanut yli 130 000 kodeistaan paennutta ukrainalaista. Laajentuva humanitaarinen operaatio on käynnissä myös Ukrainan sisällä.

Lahjoittajien tuella olemme muun muassa jakaneet Ukrainassa tarvikkeita sairaaloihin. Ukrainassa ja sen naapurimaissa olemme jakaneet ruoka-apua, sim-kortteja, hygieniapaketteja sekä muita välttämättömiä tarvikkeita. Lisäksi kriisin keskelle jääneille ihmisille annetaan käteistä, joka auttaa heitä hankkimaan ruokaa ja mahdollistaa matkustamisen. Romaniassa tuemme RomExpossa käynnissä olevaa avustustyötä yhdessä muiden järjestöjen kanssa. RomExpo on suuri messukeskus, jossa voi majoittua jopa 2000 pakolaista, saada ruokaa ja tarvikkeita sekä lisäksi käyttää internettiä ja pitää yhteyttä läheisiinsä. Romexpossa tuetaan myös pakolaislasten koulunkäynnin jatkumista ja tarjotaan psykososiaalista tukea.

Työntekijämme ovat paikallisia ihmisiä, ja heillä on kielitaito ja asiantuntemus, jota hätäavun tehokkaassa perille viemisessä tarvitaan. World Vision on yksi maailman suurimmista humanitaarisen avun toimijoista ja toimimme yhdessä muiden järjestöjen, YK:n ja uskonnollisten yhteisöjen kanssa.

Lapset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa. He saattavat myös joutua erilleen vanhemmistaan, mikä lisää lapsiin kohdistuvan väkivallan ja hyväksikäytön riskiä. Annamme lapsille ja heidän perheilleen psykologista apua ja edistämme lasten koulunkäynnin jatkumista.

Lahjoitukset kohdistetaan Ukrainan avustustyössämme sinne, missä hätä on suurin. Arvostamme kaiken kokoisia lahjoituksia. Kiitos tuestanne.

Lahjoita ja auta Ukrainan kriisissä:

Suomen World Vision ry
Tilinumero: FI32 8000 1570 7681 36
Viite: 1017348

Maksa lahjoitus kortilla:

Tukensa antaneet yritykset saavat halutessaan käyttöönsä viestintämateriaalia, jonka avulla lahjoituksesta voi helposti kertoa myös sidosryhmille.

Lataa kuva »

Lahjoitus Ukrainan hätäapukeräykseen oikeuttaa Ukraina-merkin käyttöön. Hae Ukraina-merkki täällä:

Tuestanne kiitollisena. Annamme mielellämme lisätietoja.

Oona Rintala
Suomen World Vision
yritysyhteistyö- ja suurlahjoittajasuhteet
p. +358 46 878 3896
oona.rintala@worldvision.fi

World Vision vie hätäapua Ukrainaan.

Suomen World Vision

Olemme yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä, World Visionia. Toimimme kansainvälisesti 99 maassa. Suojelemme lapsia ja puolustamme heidän oikeuksiaan Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä kriisialueilla ympäri maailman. Humanitaarinen apumme keskittyy katastrofin keskelle joutuneiden lasten sekä vammaisten ihmisten tukemiseen. Suomalaisten tuella autamme yli kahta miljoonaa lasta ja aikuista. Valvomme tarkasti sekä varojen käyttöä että työmme tuloksellisuutta. Virallisia kumppaneitamme ovat Suomen ulkoministeriö, Vastuullisen lahjoittamisen Ry sekä Euroopan komissio. Järjestömme lahjoitukset kerätään Suomen poliisihallituksen myöntämän virallisen rahankeräysluvan alaisina (RA/2021/1328)