close

This option is currently not available

Close close
Pakolaisleirillä asuva Jannatul näyttää piiristuksena kameralle.
23.2.2022

Neljä yrityskummia kertoo kokemuksistaan

Suomen World Vision on yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä, World Visionia. Toimimme kansainvälisesti lähes sadassa maassa. Suojelemme lapsia ja puolustamme heidän oikeuksiaan Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä kriisialueilla ympäri maailman. Humanitaarinen apumme keskittyy katastrofin keskelle joutuneiden lasten sekä vammaisten ihmisten tukemiseen. Suomalaisten tuella autamme yli kahta miljoonaa lasta ja aikuista. 

Yrityskummius on yritysten suosituin tapa olla mukana toiminnassamme. Kummit edistävät useita kestävän kehityksen tavoitteita. Kummien tuella äärimmäisessä köyhyydessä elävät lapset saavat ravitsevaa ruokaa, puhdasta vettä, koulutusta sekä ympäristökasvatusta.

Kummiutta voi toteuttaa monella eri tavalla. Kummina voi esimerkiksi toimia koko organisaatio tai työporukka. Tässä alla yrityskummiemme kokemuksia.

Näin yrityskummit kuvailevat kummiutta

Seuraamme tiiminä aina kummilapselta tulevia tervehdyksiä ja keksimme yhdessä hänelle lähetettävän kirjeen sisällön. Porukalla on mukava tehdä hyvää.

Oma Säästöpankki

Yrityskummiutemme on sujunut oikein loistavasti. Kummiuden aloittamisesta oli tehty todella helppoa. Otimme Suomen World Visioniin yhteyttä sähköpostitse. Kysyimme hieman neuvoja ja saimme todella kattavat vastaukset. Tämä oli tärkeää meille, ja vaikutti myös omalta osaltaan kummiuden aloittamiseen juuri World Visionin kautta.

Olemme todella tiivis työporukka ja halusimme tehdä hyvää yhdessä. Kynnys oli matalampi henkilökohtaiseen kummiuteen verrattuna. Yhdessä on aina mukava toteuttaa hyviä tekoja.

Olemme perustaneet tilin, johon jokainen tiimin jäsen siirtää palkkapäivänään pienen summan rahaa. Lahjoitus menee ikään kuin suoraan palkasta, ja ei sitä huomaakaan. Kirjoitamme lapselle vähintään pari kertaa vuodessa ja joulun alla teemme yhden isomman rahalahjoituksen. Olemme myös ajatelleet vierailla kummilapsen luona, kun maailmantilanne sallii.

Suosittelemme ehdottomasti yrityskummiutta. Seuraamme tiiminä aina kummilapselta tulevia tervehdyksiä ja keksimme yhdessä hänelle lähetettävän kirjeen sisällön. Porukalla on mukava tehdä hyvää, ja summakin on lähes huomaamaton yhdeltä henkilöltä. Uskomme myös, että kummilapsesta on mukava tietää, että näin moni ihminen välittää hänestä.

Oma Säästöpankki, kummipoika Kambodzasta

Kummius on yritykselle pieni asia, mutta iso apu kohteessa.

Anna Koponen

Interior Design Oy

Koen, että lahjoitus menee kohteeseen, jossa sitä todella tarvitaan ja lahjoitus on yritykselle varsin pieni investointi. Olen myös saanut kummitytöltä kirjeen, joka oli ihana lukea, vaikkakin voi vierähtää tovi ennen kuin ennätän kirjoittaa hänelle takaisin. Suosittelen yrityskummiutta, sillä se on kiireiselle yrittäjälle kätevä ja helppo tapa auttaa. Kummius on yritykselle pieni asia, mutta iso apu kohteessa.

Anna Koponen Interior Design Oy, sisustussuunnittelualan yritys, kummityttö Burundista

Yrityskummius on hyvän mielen asia. Meillä yrityskummius on yhdistänyt asiasta kiinnostuneita työntekijöitä.

Medtronic

Medtronicilla on vahva halu tukea hyväntekeväisyystoimintaa. Yrityksen mission yhtenä osatekijänä on aktiivisen kansalaisuuden edistäminen sekä terveellisemmän ympäristön ja vahvojen yhteisöjen luominen kaikkialla maailmassa. Siksi yhteistyö World Visionin kanssa on hyvä match.

Olemme olleet kummeina kolme kuukautta, joten vasta aloittelemme yhteydenpitoa lapsen kanssa. Olemme kuitenkin saaneet jo ensimmäisen ihanan kirjeen kummilapseltamme. Henkilökuntamme on tehnyt myös vapaaehtoistyötä World Visionille ja auttanut kummilasten joulupostin kanssa. Vapaaehtoistyössä saimme idean yrityskummiudesta ja aloitimme sisäisen selvitystyön siitä, onko yrityksellemme mahdollista ottaa kummilapsi. Kokemuksemme mukaan yrityskummius vaatii ainakin yhden aktiivisen henkilön, joka hoitaa paperiasiat ja kommunikoinnin World Visionin kanssa. Ajatuksena on, että tämä vastuuvuoro olisi kiertävä. Kerromme kummiudesta yrityksemme sisäisissä viestintäkanavissa ja esittelemme muun muassa kummilapsen kotiseudun haasteita. Muistamme kummilasta myös syntymäpäivälahjalla. Vierailu kummilapsen luona on vielä haaveissa. Yrityskummius on hyvän mielen asia. Meillä yrityskummius on yhdistänyt asiasta kiinnostuneita työntekijöitä.

Medtronic, kummityttö Keniasta

On ollut hienoa huomata, että meidänkin lahjoituksillamme on ollut suuri merkitys kummilapsellemme.

Senior Shop Suomi

Suomen suurin liikkuva vaatekauppa

Yrityskummius on sujunut todella hyvin. Olemme olleet tyytyväisiä World Visionin raportteihin, joissa on kerrottu, kuinka lahjoituksiamme on käytetty ja kuinka paljon pienilläkin summilla on saatu aikaan. On ollut hienoa huomata, että meidänkin lahjoituksillamme on ollut suuri merkitys kummilapsellemme.

Ryhdyimme yrityskummeiksi aikanaan miniän suosituksesta. Kummilapsen kuva on seinällä, ja joka päivä tulee mietittyä, mitä hänelle kuuluu. Tämä on ollut kyllä rikkaus meille. Kerromme yrityskummiudesta Facebook-sivuillamme ja jaamme World Visionin yhteystietokortteja myyntitilaisuuksissamme. Firman joululahjat osoitamme World Visionille. Suosittelemme lämpimästi yrityskummiutta muillekin. On hienoa nähdä, kuinka pienestäkin lahjoituksesta on suuri hyöty kummilapselle. Ja onhan tämä yhtiömme arvojen mukaista toimintaa.

Senior Shop Suomi, Suomen suurin liikkuva vaatekauppa, kummipoika Keniasta

Suomalaiset kummit auttavat maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten elämästä pysyvästi parempaa. Katso video Claudinen päivästä. Hän asuu Ruandan kummilapsiohjelma-alueella.

Haluatko ryhtyä yrityskummiksi?

Se onnistuu jo 30 eurolla kuukaudessa. Saat videoita, kuvia, raportteja ja kirjeitä, joissa on tietoa avun perillemenosta ja lahjoituksen konkreettisista vaikutuksista. Nämä tiedot voi helposti jakaa myös sidosryhmille. Kummius ei velvoita yhteydenpitoon lapsen kanssa, mutta sekin on mahdollista.

Ryhdy yrityskummiksi: Soita numeroon 096 818 300 (ark. 10–15) tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@worldvision.fi. Erityisesti lapset Ruandassa ja Kambodzassa odottavat omaa kummia. Kummina yrityksesi antaa lapselle valoisamman tulevaisuuden.

Asiakaspalvelumme antaa mielellään lisätietoja yrityskummiudesta. Lisätietoja saat myös täältä »

Tervetuloa auttamaan heikoimmassa asemassa olevia lapsia kanssamme!