close

This option is currently not available

Close close
Valokuvaaja Malla Murtomäki ja koulun oppilaita Ugandassa.
1.11.2023

Unohtumattomia lapsia

Kokosimme 40-vuotisjuhlamme kunniaksi kuvia unohtumattomista kohtaamisista.

Kohtaamisia-juttusarjassa muistonsa kertovat valokuvaaja Malla Murtomäki ja kansainvälisen World Visionin johtaja Andrew Morley.

Pakolaisleirin lapset

Valokuvaaja Malla Murtomäki ja koulun oppilaita Ugandassa.

Kuvassa olemme paikallisessa koulussa Bidibidin pakolaisleirin läheisyydessä Ugandassa. Siinä olen minä ja koulun oppilaita. Kuva on marraskuulta 2018.

Kohtaamisesta teki ikimuistoisen sen ymmärtäminen, että kaikesta kokemastaan huolimatta lapsissa oli iloa. Vaikka he olivat olleet sodan keskellä, kohdanneet karmeuksia ja joutuneet lopulta jättämään kotimaansa, heidän silmänsä loistivat edelleen. Mikään maailman pahuus ei ollut onnistunut lannistamaan heidän uskoaan tulevaisuuteen.

Sen näkeminen oli yksinkertaisesti kaunista. Sinä päivänä aloin uskoa, että lopulta hyvä voittaa.

Malla Murtomäki, valokuvaaja

Ivy, 9, haluaa auttaa muita

Andrew ja Vanessa Morley tapaamassa kummilastaan ghanalaista Ivyä.

Kuvassa tapaan vaimoni Vanessan kanssa ghanalaisen Ivyn, joka on yksi kummilapsistamme. Edellisestä tapaamisestamme oli kulunut kolme vuotta. Oli mahtavaa kuulla Ivyn toiveista ja unelmista sekä hänen intohimostaan lukemista kohtaan.

Kun Ivy syntyi, sairaanhoitaja pelasti hänen henkensä. Nyt yhdeksänvuotiaana hän kertoi haluavansa itse sairaanhoitajaksi, jotta voisi antaa yhteisölleen takaisin saamastaan hyvästä. ”Minä vain haluan auttaa muita”, Ivy sanoi.

Se teki minuun suuren vaikutuksen, sillä kaiken tuon mahdollistaa kummius.
Kummihankkeissa tehdään uskomattoman hienoa työtä, josta lapset hyötyvät niin monella tavalla. Yksi tärkeimmistä painopisteistä on lasten ravintoon panostaminen. Parempi ravitsemus tarkoittaa sitä, että lapsi jaksaa käydä koulua. Hän on onnellisempi ja terveempi sekä paremmin suojassa varhaiselta avioliitolta.

Andrew Morley, kansainvälisen World Visionin johtaja

Lue lisää