close

This option is currently not available

Close close
keniassa naiset raahaavat vettä
27.1.2022

Vuoden vaikuttavimmat kuvat 2021

Lähde: Favorite photos of 2021. World Vision International, tammikuu 2022

Vuonna 2021 maailma jatkoi kamppailua koronapandemian, konfliktien ja poliittisten levottomuuksien keskellä. Pakolaiset joutuivat jättämään kotinsa väkivallan ja sorron takia ja luonnokatastrofit jättivät jälkeensä tuhoa. Haasteista huolimatta, vuoteen mahtui myös paljon toivoa ja syitä hymyyn. 

World Visionin viestijät eri puolilla maailmaa vangitsivat surua, tuskaa, iloa ja toivoa, joita kaikkia tämän poikkeuksellisen vuoden aikana koettiin. Kokosimme tähän artikkeliin muutamia vaikuttavimpia kuvia vuodelta 2021. 

keniassa naiset raahaavat vettä

Kuivuuden runtelemalla Turkanan alueella Keniassa naiset ja lapset vetävät perässään tynnyreitä, joita on helpompi kuljettaa kuin vedellä täytettyjä kanistereita. Yhteisön jäsenet heräsivät jo aamuneljältä vedenhakuun. Tämän kuvan ottamisen jälkeen World Vision rakensi alueelle vesitankin, josta hyötyy moni yhteisön perhe. (©2021 World Vision/kuva Martin Muluka)

lapsi pyörätuolissa hakemassa vettä omugon pakolaisleiri pohjois-ugandassa

Vammaisten lasten ja aikuisten osallisuus on yksi työmme lähtökohdista, ja se näkyy esimerkiksi Omugon pakolaisleirillä Pohjois-Ugandassa. Lahjoittajien tuella Beatrice, 12, sai pyörätuolin sekä mahdollisuuden noutaa itse puhdasta vettä, kun kylään rakennettiin esteettömät vesipisteet. - Olen kiitollinen World Visionille pyörätuolista, joka on helpottanut liikkumistani, ja puhtaasta vedestä. Elämä on kaunista, Beatrice sanoo. (©2021 World Vision/kuva: Derrick Kyatuka)

world visionin lahjoittama vene

Eettisen lahjakaupan lahjat tukevat köyhiä perheitä. Filippiiniläisen Frederickin mukaan lahjaksi saadut vene, moottori ja hyttysverkko jopa kaksinkertaistivat hänen päivittäiset tulonsa. (©2021 World Vision/kuva Florence Joy Maluyo, Jhoy Maung)

intialainen laksmi

Laksmi joutui ihmiskaupan uhriksi, kun hän oli vasta 15. - Olen jumissa punaisten lyhtyjen alueella, enkä voi muuttaa sitä. Mutta haluan, että lapseni muuttavat pois täältä ja saavat oman elämän, hän kertoo. World Vision perusti yhteistyössä Intian poliisin kanssa ihmiskaupan vastaisen verkoston. Tämä verkosto auttaa haavoittuvassa asemassa olevia lapsia, kuten Laksmin tytärtä Binsaa, esimerkiksi pääsemään kouluun. Lisäksi olemme perustaneet lapsiystävällisiä oppimis- ja harrastustiloja lapsille ja nuorille. (©2021 World Vision/kuva Jim Kasom)

kenian presidentti

Kenian presidentti Uhuru Kenyatta (keskellä) saa kannustusta aikuisilta, jotka ovat mukana taistelemassa tyttöjen sukuelinten silpomista vastaan. Presidentti kehotti yhteisöä omaksumaan uusia käytäntöjä ja luopumaan haitallisista eli niistä, jotka estävät naisia osallistumasta aktiivisesti Kenian kehitykseen. (©2021 World Vision /kuva Sarah Ooko)

haitin maanjäristyksen jälkeen äiti halaa lastaan

7,2 magnitudin maanjäristys iski Haitiin elokuussa ja tuhosi Jasminen ja hänen 4-vuotiaan tyttärensä Nellyn kodin. - Äitini piti minusta kiinni, eikä päästänyt irti, Nelly kertoo. (©2021 World Vision/kuva Guy Vital-Herne)

ugandalainen terveydenhoitaja ja lapsia leikkimässä

Ugandan Opettan terveysaseman uraauurtava kätilö Connie Apio pyörittää lapsia karusellissa. Joskus terveydenhoito tarkoittaa paitsi fyysisiin myös emotionaalisiin tarpeisiin vastaamista. World Vision tukee terveysasemaa uusilla vesipisteillä ja vessoilla. (©2021 World Vision/kuva Fred Ouma)

intialainen tyttö maski päällä

Koronapandemia kasvoi räjähdysmäisesti Intiassa vuonna 2021. World Vision tuki Intian maaseudun terveyskeskuksia lahjoittamalla terveystarvikkeita ja lisähappea sekä tarjoamalla psykososiaalista tukea perheille ja lapsille. (©2021 World Vision/kuva: Luke Aslaksan)

lapsi terveysasemalla syyriassa

Syyrian luoteisosassa lapsi saa sairaanhoitoa World Visionin kumppanisairaalassa. Kyseinen sairaala on keskittynyt hoitamaan kriittisessä tilassa olevia lapsia. (©2021 kuva Hand in Hand for Aid)

pohjois-etiopian maaseudulla

World Visionin avustustyöntekijät ajavat Pohjois-Etiopian maaseudulla. World Vision on sitounut pysymään alueella ja toimittamaan hätäapua, kuten elintarvikkeita, lastensuojelua ja suojaa. Lisäksi autamme ihmisiä saamaan puhdasta vettä, sanitaatiota ja hygieniatarvikkeita. Samalla on huolehdittava avustustyöntekijöiden turvallisuudesta levottomuuksien aikana. (©2021 World Vision/kuva Fitalew Bahiru)

Rohingya-pakolaisleiri

Kyyneleet valuvat Fateman poskille, kun hän istuu tulipalon raunioissa rohingyapakolaisten leirillä Bangladeshissa. - Sietämätön kärsimys vainoaa meitä aina. Murheista on tullut väistämätön osa elämäämme, hän sanoo. World Vision tarjosi lämmintä ruokaa ja aloitti vesijärjestelmien korjaustyön heti seuraavana päivänä tulipalosta. (©2021 World Vision/kuva Xavier Sku)

ruoka-apu

Keski-Afrikan tasavallassa levottomuuksien vuoksi pakenemaan joutuneet perheet saivat kipeästi kaivattua ruoka-apua. (©2021 World Vision /kuva Tchaya Zogoto)

Lapsi valitsemassa kummiaan

World Visionin työntekijä sanoo rohkaisevat sanat pojalle, joka on juuri valitsemassa kumminsa Anna lapsen valita -tapahtumassa Ecuadorissa. (©2021 World Vision/kuva IDR)

poika ja vuohi

Vuonna 2019, Balamanikandan, 9, sai lahjaksi vuohen. Hän antoi sille nimeksi Thulas, mikä tarkoittaa basilikaa. Vuohen ansiosta Balamanikandan voi nyt osallistua neljännelle luokalle, sillä perheellä on varaa maksaa koulumaksut. - Nyt Thulan on kasvanut isoksi, mutta haluaa silti olla kanssani, hän kertoo. (©2021 World Vision/kuva: Luke Aslaksan)

hondurasilainen äiti kokkaa

Martha, 5, rakastaa auttaa äitiään Malcon-Rosaa kukkien istutuksessa. Malcon-Rosa on pitkäaikainen World Visionin vapaaehtoinen. - Rakastan lapsia ja siksi aloin toimia vapaaehtoisena Hondurasin World Visionilla. (©2021 World Vision/kuva Andre Guardiola)

koulu malawissa ja tytöt sinisissä koulupuvuissaan

- Kun äitini alkoi opettaa minua, aloin suoriutua paremmin koulussa. Ystäväni alkoivat lähestyä minua saadakseen tukiopetusta niihin oppiaineisiin, joiden kanssa he kamppailevat. He kutsuvat minua opettajaksi, kertoo Phillip, 9. Phillip opettaa ystäviään Malawissa talonsa takana, jossa hänen perheellä on myös vuohia ja suuri mangopuu. (©2021 World Vision/kuva: Collins Nankhuni)

tytöt bangladeshissa

Kummilapsi Lilima tasapainottelee ystäviensä kanssa riisipellolla. Hänen isänsä valmistui World Visionin koulutusohjelmasta Bangladeshissa ja on nyt maanviljelijä. (©2021 World Vision /kuva Golam Habib)

isä ja tytär

Entinen lapsisotilas saattaa tytärtään kouluun Etelä-Sudanissa. Hän kuvailee lapsuuttaan: - Kaikki unelmani pyyhittiin pois. Elämäni pimeni ja se oli viattomien ihmisten veren ja kyynelten tahraama. Yksikään lapsi ei ansaitse sitä.

World Vision ohjasi hänet sosiaalityön piiriin ja hän pääsi opiskelemaan ompelijaksi, jonka jälkeen hänelle lahjoitettiin oma ompelukone. (©2021 World Vision/kuva Scovia Faida Charles)

tytöt leikkivät kuivuuden runtemassa somaliassa

Sabrin Adam, vasemmalla, leikkii ystävänsä kanssa. Hänen kotiseutunsa Somaliassa on kuivuuden runtelema. Kuivuus aiheuttaa jatkuvaa nälkää, joka vaikeuttaa keskittymistä koulunkäyntiin. (©2021 World Vision /kuva Gwayi Patrick)

Sambialainen tietokoneluokka ylhäältä kuvattuna

Oscar opettaa Sambian maaseudulla asuvia opiskelijoita osana koronapandemian jälkeistä varhaiskasvatushanketta. Tietokoneet saavat sähköä aurinkopaneeleista. (©2021 World Vision/kuva: Tigana Chileshe)

Etelä-Sudanilainen pakolainen Ugandassa

Lillian, eteläsudanilainen pakolainen, leikkii lapsensa kanssa Ugandassa. Hän sai World Visioniltä koulutusta kasvienviljelystä. Nyt hän saa parhaan mahdollisen sadon puutarhastaan, jonka hän vuokrasi Ugandassa. (©2021 World Vision/kuva: Aggrey Nyondwa)

 naisia etiopiassa

Etiopialainen Bereket (vaaleassa farkkutakissa) ja hänen ystävänsä tanssivat uuden koulun edessä. Yhteisö rakensi koulun World Visionin lahjoittajien avulla. Kouluun asennettiin myös vesipisteet ja toimivat vessat. Oppilailla on nyt enemmän tilaa luokissa ja puhdasta vettä. (©2021 World Vision/kuva Tamiru Chewaka)

Lapset vapauttavat ilmapalloja ilmaan juhlistaakseen yhteisöön avattuja lapsiystävällisiä tiloja.

Lapset vapauttavat ilmapalloja ilmaan juhlistaakseen yhteisöön avattuja lapsiystävällisiä tiloja. Lapsiystävällisissä tiloissa lapset pääsevät leikkimään ja oppimaan turvallisessa ympäristössä. Nämä tilat rakennettiin Haitiin maanjäristyksen (14.8.2021) runtelemille alueille. (©2021 World Vision /kuva: Rode Chery)

Sinäkin voit auttaa

Lahjoittajien tuella olemme lasten tukena myös vuonna 2022

Ryhdy kummiksi

Myös yritys tai työporukka voi ryhtyä kummiksi. Lue lisää täällä »