lapsia puun alla ja valolla piirretty teksti Hope
30.12.2021

Merkitse nämä päivät kalenteriin

Vastuullista uutta vuotta!

Muista ainakin nämä päivät. Samalla tuet kestävää kehitystä.  

Suomen World Vision on yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä, World Visionia. Suojelemme lapsia ja puolustamme heidän oikeuksiaan Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Suomalaisten tuella autamme yli kahta miljoonaa lasta ja aikuista. 

tytöt vetävät köyttä koulupuvuissaan

Naisten päivä: 8.3.

Naiset ja miehet eivät ole vielä missään maailman maassa tasa-arvoisia. Suomen kaltaisissa hyvinvointivaltioissa naisten asema on usein hyvä, mutta kehittyvissä maissa naisten asema on edelleen usein heikko. Naiset ovat köyhiä, heidän työtaakkansa on valtava, eivätkä he pääse osallistumaan yhteiskunnalliseen tai poliittiseen päätöksentekoon. Suomen World Vision edistää tehokkaasti naisten ja tyttöjen asemaa. Parannamme tyttöjen koulutusta ja teemme työtä naisiin kohdistuvan väkivallan ja seksuaalisen hyväksikäytön ehkäisemiseksi. Estämme myös lapsiavioliittoja ja tyttöjen sukuelinten silpomista. Sukupuolten välinen tasa-arvo voidaan saavuttaa vain yhteistyöllä. Myös yhteisöjen miehet osallistuvat koulutuksiin. Tue työtämme naisten päivän kunniaksi:

metsähehtaari etiopiassa

Äiti Maan päivä / Earth Day 22.4.

Tarvitsemme kaikkien apua ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. YK:n yleiskokous on julistanut Kansainvälisen Äiti Maan päivän, jotta niin nykyisillä kuin myös tulevilla sukupolvilla olisi oikeudenmukainen mahdollisuus elää tasapainoista elämää maapallollamme. Päivä muistuttaa myös siitä, että eläisimme harmoniassa luonnon kanssa. Suomen World Visionin ilmastotyön ytimessä on varautuminen ja sopeutuminen ilmastonmuutoksen seurauksiin. Se on avain ruokaturvan vahvistamiseen ja ilmastopakolaisuuden vähentämiseen. Käytännön esimerkki tästä on perheiden kouluttaminen viljelemään sään ääriolosuhteita kestäviä viljelyskasveja.Kun perhe saa ravintoa omasta pellosta, sen ei tarvitse lähteä etsimään toimeentuloa muualta. Erityisen tehokas perheiden toimeentulon vahvistaja on metsitystyö, joka herättää köyhtyneen maaperän viljeltäväksi. Metsitystyömme myös edistää luonnon monimuotoisuutta. Tue ilmastotyötämme:

avustustyöntekijät jakavat ruokaa

Maailman humanitaarisuuden päivä 19.8.

Vuonna 2021 maailmassa oli 235 miljoonaa ihmistä humanitaarisen avun tarpeessa. Määrä on noussut merkittävästi kahden viimeisen vuoden aikana. Syitä ovat väkivaltaiset konfliktit, nälkä ja ilmastonmuutos. Koronapandemia on entisestään vaikeuttanut tilannetta. World Vision on yksi maailman suurimmista humanitaarisen avun toimijoista. Humanitaarinen apumme voidaan jakaa kolmeen osaan: varaudumme tuleviin katastrofeihin kehitysyhteistyössämme, välitämme apua uhreille osana kansainvälistä World Vision -verkostoa ja tuemme vammaisia pakolaisia humanitaarisen avun projekteissa. Humanitaaristä työtämme voit tukea tekemällä lahjoituksen ajankohtaiseen hätäapukeräykseemme:

äiti nostaa lastaan

Lapsen oikeuksien päivä 20.11.

Työmme keskiössä on ihmisoikeuksien sekä lasten oikeuksien puolustaminen. Suomen World Vision voimaannuttaa yhteisöjä ymmärtämään ja puolustamaan omia oikeuksiaan. Edistämme muun muassa sitä, että jokainen lapsi saa syntymätodistuksen. Kehittyvissä maissa moni lapsi elää paperittomana, koska perheillä ei ole tarvittavaa tietoa tai rahaa todistuksen rekisteröimiseksi. Syntymätodistus takaa lapselle identiteetin ja mahdollistaa pääsyn terveys- ja koulutuspalveluihin. Todistus tarvitaan esimerkiksi peruskoulun päättökokeeseen ilmoittautumisessa. Ole mukana puolustamassa lasten oikeuksia:

äiti kantaa lastaan kantoliinassa

Tekojen Tiistai / #GivingTuesday marraskuussa

Marraskuussa vietetään Tekojen Tiistaita, jolloin yrityksissä usein päätetään kohde joululahjoitukselle. Tekojen Tiistai syntyi Yhdysvalloissa vastapainoksi kulutukseen kannustavalle Black Fridaylle. Tekojen Tiistai pyrkii lisäämään tietoisuutta ja keskustelua antamisesta. Suomen World Visionin lahjakaupan suosikkilahjoja ovat äitiyspakkaukset. Valitsemalla äitiyspakkauksen lahjoitat vastasyntyneelle tasa-arvoisemman alun elämään.  Pakkaus sisältää muun muassa synnytyksessä tarvittavia steriilejä välineitä, kantoliinan, moskiittoverkon sekä vauvanvaatteita. Pakkaus kannustaa odottavia äitejä käymään raskausaikana neuvolassa ja synnyttämään kodin sijasta terveysasemalla. Äitipakkaus ja monet muut joulun lahjoitusvaihtoehdot löydät eettisestä lahjakaupastamme: 

Yritysten uutiskirje

Liity yrityksille suunnatun uutiskirjeen tilaajaksi ja saat ajankohtaista tietoa vastuullisuudesta viisi kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa. Voit tilata yritysten uutiskirjeen ottamalla yhteyttä markkinointipäälliköömme Oona Rintalaan:

Oona Rintala
markkinointipäällikkö
    yritysyhteistyö- ja suurlahjoittajasuhteet
p. +358 46 878 3896
oona.rintala@worldvision.fi