Kummiudessa on ensisijaisesti kyse lasten auttamisesta, mutta pysyvä muutos saadaan aikaan ainoastaan koko yhteisön voimin. Siksi myös vanhempien tukemien ja kouluttaminen on tärkeä osa sitä työtä, jolla puututaan köyhyyden juurisyihin.
Syntymästä lähtien olemme osa perhettä, naapurustoa ja erilaisia yhteisöjä. Syntyy ihmissuhteiden verkosto, joka muokkaa elämäämme hyvään tai huonoon suuntaan.
Jos koko kylä tarvitaan lasten kasvattamiseen, koko kylä tarvitaan myös pysyvän muutoksen aikaansaamiseen. Siksi aikuiset ovat keskeisessä asemassa, kun yhteisön halutaan ponnistavan pois köyhyydestä. Köyhyyden juurisyyt ovat monimutkaisia, ja niiden poistamien tarkoittaa lasten lisäksi myös koko yhteisön hyvinvoinnin parantamista.
Miten se näkyy työssämme?
Lasten auttamisen lisäksi työskentelemme heidän huoltajiensa ja muiden kylän aikuisten kanssa, joilla on merkittävä vaikutus lasten arkeen ja tulevaisuuteen. Näin kummiuden avulla varmistetaan pysyvä muutos.
Toimeentulo- ja työllisyyshankkeet, säästöryhmät sekä metsitys- ja yrityskoulutus auttavat perheitä kasvattamaan toimeentuloaan, ja näin he voivat huolehtia lastensa tarpeista nyt ja tulevaisuudessa. Ammattikoulutus ja terveyspalvelujen tuki vahvistavat vanhempia, jotta he voivat tarjota lapsilleen riittävästi hoivaa ja tukea. Vanhempien, huoltajien ja opettajien ravitsemus-, hygienia- ja lastensuojelukoulutukset ovat elintärkeitä: ravitseva ruoka auttaa lapsia kasvamaan ja jaksamaan sekä ehkäisee sairauksia, ja lastensuojelu taas auttaa pitämään lapset turvassa väkivallalta ja hyväksikäytöltä.
Alla tapaat aikuisia, jotka vaikuttavat myönteisesti yhteisöjensä kehitykseen toimintamaissamme Keniassa ja Ugandassa. Kuulet, miten kummius vaikuttaa heihin sekä heidän lastensa ja yhteisönsä elämään.