Firasin intohimon kohde poikkeaa monesta muusta ikätoverista. Pakolaisleirillä kasvanut syyrialaispoika on saanut menestystä runonlausunnalle myös sosiaalisessa mediassa, mikä on kasvattanut hänen itseluottamustaan. Hän haaveilee arkkitehdin ammatista sekä mahdollisuudesta presidenttinä lopettaa sota Syyriassa.
Siinä missä monet 11-vuotiaat ovat fanaattisia TikTok-tanssin harrastajia, koukussa Minecraftiin tai vannoutuneita urheilujoukkueiden kannattajia, on Firasin intohimo hiukan erilainen. Mihin hän sitten kohdistaa tarmonsa? Runonlausuntaan. Eikä hän latele yksinkertaisia neljän rivin loruja, vaan hän on erikoistunut opettelemaan klassisen arabiankielisen kirjallisuuden vaikeita runoja yhtä hienostuneesti kuin hyvin kouluttautunut näyttelijä.
Firas löysi oman kiinnostuksen kohteensa sattumalta viisivuotiaana. Hän oli seitsenhenkisen perheensä kanssa juuri asettautunut Jordaniaan Azraqin pakolaisleiriin paettuaan väkivaltaa Syyriassa sijaitsevasta kotikaupungistaan Hamasta.
Aluksi leirillä ei ollut sähköä eikä koulua, joten World Vision yhdessä asukkaiden kanssa ylläpiti oppimista järjestämällä lapsille runokilpailuja. Se koukutti Firasin. Vanhemmat tukivat häntä ja opettivat lukemaan, antoivat kirjoja ja auttoivat häntä kehittämään taitojaan YouTube -videoita katselemalla.