Muotokuva lapsesta

Seis silpomiselle - Pelasta pimppi

Mitä silpominen on ja miten estämme sen?

Joka 10. sekunti tytön sukuelimet silvotaan jossain päin maailmaa. Tämä tarkoittaa kolmea miljoonaa tyttöä vuosittain. Tyttöjen silpominen on hengenvaarallinen ihmisoikeusloukkaus. Silpominen on peruuttamaton toimenpide, joka aiheuttaa tuskallista kipua ja tappavia tulehduksia. Synnyttäminen on äärimmäisen vaarallista silvotuille äideille ja heidän vauvoilleen.

Meillä on keinot ja osaaminen tämän väkivaltaisen perinteen katkaisemiseksi lopullisesti. Teemme silpomisen vastaista työtä Keniassa ja Somaliassa. Sinun lahjoituksellasi rakennamme turvataloja tytöille. Koulutamme tyttöjä ja poikia, vanhempia, viranomaisia ja uskonnollisia johtajia tyttöjen oikeuksista ja silpomisen vaaroista. Koulutamme silpojia uusiin ammatteihin. Lisäksi järjestämme väkivallattomia aikuistumisriittejä perinteisten sijaan.

Isro Somaliassa

Isro, 16, haluaa olla mukana muutoksessa

Olen Isro, 16-vuotias koululainen Somaliasta. Olen osallistunut ensimmäisten joukossa vaihtoehtoiseen aikuistumisriittiin Suomen World Visionin silpomisen vastaisessa projektissa. Vaihtoehtoinen riitti tarkoittaa sitä, että siihen osallistuville tytöille opetetaan omista oikeuksista, oman kehon suojelemisesta ja silpomisen haitoista. Somaliassa 98 prosenttia tytöistä ja naisista on silvottuja. Haluan olla mukana muutoksessa. Nyt tiedän, että kaikki silpomisen muodot ovat haitallisia ja turhia. Silpominen pitää saada loppumaan kokonaan, jotta yhdenkään tytön ei tarvitsisi kärsiä. Kun meitä ei silvota, pystymme käymään pidempään koulua. Koko elämämme muuttuu paremmaksi.

Tuloksia silpomisen vastaisesta työstä

Silpomisstatistiikkaa

Silpomisten määrä Kenian Sookissa on vähentynyt viimeisen yhdeksän vuoden aikana 98,9 %:sta 30 %:iin.

Turvatalostatistiikkaa

Koulujen yhteyteen rakennettujen tyttöjen turvatalojen ansiosta koulussa pysyvien tyttöjen määrä Kenian Sookissa on kasvanut yli 2000 tytöllä 2015-2017 välisenä aikana.

Vaihtoehtoisten aikuistumisriittien statistiikka

Silpomisen sijaan järjestettäviin vaihtoehtoisiin, väkivallattomiin aikuistumisriitteihin on osallistunut Kenian Sookissa jo lähes 2000 tyttöä.

Pelastetaan tytöt silpomiselta. Auta estämään silpominen.