Silpomisvälineitä

Pelasta Pimppi - Seis silpomiselle

Domtilla

Kenialainen Domtilla lopetti sukunsa silpomisperinteen

Domtilla Losokolian on 29-vuotias kenialainen perheenäiti Kenian Sookista. Hänet silvottiin 10-vuotiaana. "Meitä oli 12 tyttöä, ja odotin juhlia innoissani, sillä merkitsihän se aikuiseksi siirtymistä. Kipu oli tietenkin sanoinkuvaamaton ja arpi todella kipeä. Kipua ei saanut näyttää, vaan se oli vaan kestettävä. Kolmen ensimmäisen lapseni synnytykset olivat silpomisen takia vaikeita, sillä repesin ja minuun sattui. En kuitenkaan kanna äidilleni kaunaa silpomisesta, sillä hän ei tiennyt paremmasta. Silloin silpominen oli käytäntö, josta ei kerta kaikkiaan poikettu. Kaikki luokkani tytöt silvottiin. Minun tyttäriäni ei enää silvota.”, Domtilla kertoo.

Mitä silpominen on ja miten estämme sen?

Joka 10. sekunti tytön sukuelimet silvotaan jossain päin maailmaa. Tämä tarkoittaa kolmea miljoonaa tyttöä vuosittain. Tyttöjen silpominen on hengenvaarallinen ihmisoikeusloukkaus. Silpominen on peruuttamaton toimenpide, joka aiheuttaa tuskallista kipua ja tappavia tulehduksia. Synnyttäminen on äärimmäisen vaarallista silvotuille äideille ja heidän vauvoilleen.

Meillä on keinot ja osaaminen tämän väkivaltaisen perinteen katkaisemiseksi lopullisesti. Sinun lahjoituksellasi rakennamme turvataloja tytöille. Koulutamme tyttöjä ja poikia, vanhempia, viranomaisia ja uskonnollisia johtajia tyttöjen oikeuksista ja silpomisen vaaroista. Koulutamme silpojia uusiin ammatteihin. Lisäksi järjestämme väkivallattomia aikuistumisriittejä perinteisten sijaan.

Tuloksia silpomisen vastaisesta työstä

Silpomisstatistiikkaa

Silpomisten määrä Kenian Sookissa on vähentynyt viimeisen yhdeksän vuoden aikana 98,9 %:sta 30 %:iin.

Turvatalostatistiikkaa

Koulujen yhteyteen rakennettujen tyttöjen turvatalojen ansiosta koulussa pysyvien tyttöjen määrä Kenian Sookissa on kasvanut yli 2000 tytöllä 2015-2017 välisenä aikana.

Vaihtoehtoisten aikuistumisriittien statistiikka

Silpomisen sijaan järjestettäviin vaihtoehtoisiin, väkivallattomiin aikuistumisriitteihin on osallistunut Kenian Sookissa jo yli 1500 tyttöä.


 

Pelastetaan tytöt silpomiselta. Auta estämään silpominen.