GoSol.solar

Uusiutuvaa energiaa Keniaan

Arviolta 2,7 miljardilla ihmisellä on päivittäisenä haasteena lämmön saanti ruoan prosessoimiseksi ja sitä kautta hyödykkeiden tuottamiseksi. Uusiutuvan energian yritys GoSol.solar on kehittänyt kanssamme Keniassa auringon lämpöenergiaa hyödyntäviä laitteita pienyritysten käyttöön.

”Aurinkoenergialaitteemme on yksinkertainen, edullinen ja sen huolto on helppoa. Yritysten ja järjestöjen täytyy työskennellä tulevaisuudessa entistä tiiviimmin yhteistyössä, jotta haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset pystyvät sopeutumaan ilmastonmuutoksen seurauksiin. Pilottimme on osoittanut, että uusi teknologia ja koulutus antavat ihmisille vakaamman tulonlähteen”, toteaa toimitusjohtaja Eva Wissenz

Aurinkoteknologiaratkaisut

GoSol.solar kehitti auringon lämpöenergiaa hyödyntävää laitteita pienyritysten käyttöön Länsi-Keniassa. Päämääränä on tarjota kymmenen vuoden aikana 2,7 miljardille ihmiselle puhdasta ja ilmaista aurinkoenergiaa. Aurinkoteknologiaratkaisuja rakennetaan paikallisista materiaaleista, kuten teräksestä ja peileistä, joista paikalliset käsityöläiset, maanviljelijät ja yrittäjät luovat aurinkokeräimiä. Auringonsäteitä keskitetään peileillä polttopisteeseen, jossa lämpötila voidaan nostaa 300°C asti. Aurinkokeskittimiä on jo hyödynnetty leipomotoimintaan, maapähkinöiden paahtamiseen, veden kuumentamiseen, ruoan paistamiseen, sekä vihannesten, hedelmien ja kalan kuivattamiseen. Tavoitteena on mullistaa paikallinen energiantuotantoa tarjoamalla aurinkoenergiakoulutusta paikallisille yhteisöille ja yhdistyksille ja tuottamalla ohjemateriaaleja.

GoSol Keniassa World Vision Weconomy projekti

Puhdasta aurinkoenergiaa Keniassa