Kansainvälisiä tukijoitamme

Amerikkalainen näyttelijä Meghan Markle nimitettiin World Visionin lähettilääksi 2016. Hän on tukenut lasten terveyttä ja koulutusta sekä kampanjoinut Ruandassa puhtaan veden puolesta.

Vuonna 2017 Meghan vieraili World Visionin lähettiläänä Intiassa. Hän kampanjoi sukupuolten välisen tasa-arvon puolesta ja nosti keskusteluun vessojen puutteen vaikutuksen tyttöjen koulunkäyntiin. Kehitysmaissa tytöt jäävät usein kotiin kuukautisten aikana.

Meghan Markle tunnetaan myös prinssi Harryn puolisona.

Meghan Markle World Vision lähettiläs

Näyttelijä Hugh Jackman ryhtyi Australian World Visionin lähettilääksi 2009. Hän matkusti samaisena vuonna Etiopiaan ja tutustui Dukaleen, köyhään kahvinviljelijään. Viiden lapsen isä osallistui naapureidensa kanssa World Visionin hankkeeseen, joissa viljelijöitä autettiin parantamaan elinkeinomahdollisuuksiaan.

Etiopian-matkan jälkeen Jackman perusti yrityksen, joka ostaa kahvia ja teetä suoraan kaikkein köyhimmiltä viljelijöiltä reilulla hinnalla. Myös Dukale saa nyt kahvistaan kunnon korvauksen.

Jackmanin Laughing Man -yrityksen tuotoilla rahoitetaan koulutusohjelmia ja yrittäjyyskoulutusta kehitysmaissa.

 

Hugh Jackman World Vision lähettiläs

Marklen ja Jackmanin lisäksi World Visionia ovat tukeneet muun muassa: Yhdysvaltojen ex-presidentti Bill Clinton ja hänen tyttärensä Chelsea Clinton, jalkapalloilija Cristiano Ronaldo, laulajat Cindy Lauper, Céline Dion, Juanes, Justin Bieber ja laulaja-näyttelijä Hilary Duff, näyttelijät Patricia Heaton, Salma Hayek, Scarlett Johansson, Whoopi Goldberg ja Jeff Bridges.