World Vision International

Suomen World Vision tekee kehitysyhteistyötä ja kehityspoliittista vaikuttamista yhteistyössä kansainvälisen World Vision -verkoston kanssa. World Vision on perustettu vuonna 1950. Tänä päivänä se on maailman suurin kummilapsijärjestö sekä luotettu kehitysyhteistyön sekä humanitaarisen avun toimija. Verkosto toimii lähes 100 maassa yli 40 000 työntekijän voimin. World Visionin avun piirissä on noin 100 miljoonaa ihmistä.

World Visionin tarina

World Visionin on perustanut amerikkalainen kirjeenvaihtaja Bob Pierce. Hän tapasi vuonna 1947 Aasiassa pienen orvoksi jääneen tytön. Pierce halusi auttaa lasta; hän antoi tytön opettajalle viisi dollaria ja lupasi lähettää saman summan joka kuukausi, jotta opettaja voisi huolehtia lapsen terveydestä ja koulutuksesta.

Tämä kohtaaminen osoittautui käännekohdaksi Piercen omassa elämässä. Hän palasi Yhdysvaltoihin ja alkoi rakentaa organisaatiota, joka olisi sitoutunut auttamaan maailman lapsia. Vuonna 1950 hän perusti World Visionin. Ensimmäinen kummiohjelma Korean sodan orpojen auttamiseksi käynnistyi kolme vuotta myöhemmin.

Seuraavien vuosikymmenten aikana World Vision laajensi työtään Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Itä-Euroopassa. 1970-luvulla World Vision käynnisti ensimmäiset humanitaarisen operaatiot ja ryhtyi auttamaan myös katasrofien ja kriisien uhreja.
 
2000-luvulla järjestö aktivoitui myös poliittisessa vaikuttamistyössä. Tänä päivänä World Vision nostaa yhteistyössä hallitusten, yritysten ja toisten järjestöjen kanssa esiin lasten oikeuksiin liittyviä teemoja. Verkosto kampanjoi erityisesti lasten kokemaa väkivaltaa vastaan ja pyrkii muun muassa vähentämään lapsityövoiman ja lapsisotilaiden käyttöä sekä lapsiavioliittoja.

100 miljoonaa avunsaajaa

37 000 työntekijää

100 maassa