Hoshangabad

Aluekehitysohjelma

Hoshangabadin ohjelma sijaitsee Keski-Intiassa, Madhya Pradeshin osavaltiossa, noin 70 kilometrin päässä Bhopalista. Monet alueen perheistä asuvat syrjäisissä pikkukylissä vaikeakulkuisten teiden päässä. Hoshangabadin alueella asuu noin 40 000 ihmistä. Kummilapsia alueella on noin 2000. Alueella puhutaan enimmäkseen hindia ja pääuskontoja ovat hindulaisuus sekä islam. 

Seudun asukkaat ovat pääosin pienviljelijöitä, jotka saavat viljelyksistään vaatimatonta satoa, ja tulot eivät riitä perheiden tarpeisiin. Köyhimmät alueen asukkaista eivät omista edes peltotilkkua. He työskentelevät toisten pelloilla silloin kun tarvetta on, esimerkiksi sadonkorjuuaikana. Alueella asuu paljon köyhyysrajan alapuolella eläviä perheitä.

Monet alueen perheistä asuvat syrjäisissä pikkukylissä vaikeakulkuisten teiden päässä.
Tervetuloa Hoshangabadiin!

Tervetuloa Hoshangabadiin!

Hoshangabad kartalla

Aloittaessamme työn alueella kolme suurinta haastetta olivat

Aliravitsemus

Vauva äitinsä sylissä

Lapsista 56 % on aliravittuja ja lapsikuolleisuus on korkea: 85 lasta tuhannesta kuolee alle 1-vuotiaana. Terveydenhoito on heikkoa ja perheet kääntyvät parantajien puoleen tai velkaantuvat yksityisille lääkäreille. 

Ratkaisu:

Lapset saavat syntyä turvallisesti sekä kasvaa ja kehittyä ikänsä mukaisesti. Terveysvapaaehtoiset ohjaavat synnyttäjiä, rokottavat, kuntouttavat aliravittuja lapsia sekä kouluttavat perheitä hygieniassa.

Koulunkäynti

Koululaisia luokassaan Intian Hoshangabadissa

Useat lapset jättävät koulun kesken. Kouluissa ei välttämättä opita lukemaan tai kirjoittamaan. Koulun jättäneitä tyttöjä odottaa useimmiten naimisiinmeno ja poikia lapsityö.

Ratkaisu:

Koulua käyvien lasten määrä lisääntyy, koulut ovat lapsiystävällisempiä ja opetuksen laatu paranee uusilla opetusmetodeilla. Lapset oppivat kerhoissa vaikuttamaan heitä koskeviin asioihin.

Maanviljely

Maanviljelyä Intian Hoshangabadissa

Suurin osa perheistä elää pienviljelyllä, mutta satoa ei tule säännöllisesti eikä riittävästi. Useilla perheillä ei ole omaa peltoa, vaan työskentely tapahtuu muiden pelloilla epäsäännöllisesti.

Ratkaisu:

Perheiden toimeentulokeinot monipuolistuvat ja vakiintuvat pienyrittäjyyden kautta, jota heille opetetaan. Maanviljelijöiden sadot paranevat kehittämällä viljelyä luonnonmukaisin keinoin.

Hoshangabadin aikajana
Lapsia Hoshangabadissa
Hoshangabadilainen koti
Naisia aliravitsemusklinikan edessä
Äiti ja lapsi iloisina
Polkupyörillä pääsee kouluun turvallisesti
kalastaja
intialaisen naisen varpaat
Hoshangabadilaisia aliravitsemusklinikalla

Uusimmat uutiset Intiasta